Anglický spevák Rod Stewart vystúpi 5. septembra s kapelou The Faces, v ktorej pôsobil v rokoch 1969 až 1975. Charitatívny koncert Rock 'n' Horsepower, ktorý spoluorganizujú 70-ročný Stewart a bubeník formácie Kenney Jones, sa bude konať v Hurtwood Park Polo Clube v anglickom Ewhurste (Surrey) neďaleko Londýna.

"Byť súčasťou The Faces bolo ako šialená víchrica, ale, Bože môj, bolo to skvelé. Sme veľmi radi, že môžeme podporiť Prostate Cancer UK," povedal Rod Stewart, ktorý s kapelou naposledy vystúpil v roku 1993. Na benefičnom koncerte sa predstaví aj gitarista Ronnie Wood, ktorý pôsobí aj v legendárnych The Rolling Stones. Na pódiu sa tak stretnú všetci žijúci pôvodní členovia kapely. 

"Je to už tretí koncert Rock 'n' Horsepower, ktorý robíme pre Prostate Cancer UK a vyzerá to tak, že to bude aj najväčší ročník," uviedol 66-ročný Kenney Jones. "Roky strávené v The Faces patria k tým najlepším rokom môjho života a som veľmi hrdý, že som členom tejto skupiny. Som neuveriteľne nadšený, že mám príležitosť znova vystúpiť na pódiu s Rodom a Ronniem," dodal.

The Faces vznikli v roku 1969 v Londýne. Medzi pôvodných členov kapely patrili okrem spomínaných hudobníkov aj basgitarista Ronnie Lane a klávesák Ian McLagan. Formácia nahrala štyri štúdiové nahrávky - First Step (1970), Long Player (1971), A Nod Is As Good As A Wink... To A Blind Horse (1971) a Ooh La La (1973). Medzi ich najznámejšie skladby patria piesne ako Had Me A Real Good Time, Stay With Me, Cindy Incidentally či Pool Hall Richard.

Skupina sa rozpadla v roku 1975. V roku 1997 zomrel Ronnie Lane. Kapela v roku 2010 oznámila reunion so spevákom formácie Simply Red Mickom Hucknallom, ktorý s nimi vystúpil aj v roku 2012 na uvedení do Rock'n'rollovej siene slávy. Vlani v decembri zomrel aj Ian McLagan.

Zdroj: SITA (Nme.com, Rodstewart.com, archív)
Foto: Eric Charbonneau/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Faces