Nový sviatok slovenských študentov sa blíži - už zajtra, 7. októbra, vypukne pod internátmi v Mlynskej doline prvý ročník študentského festivalu Back to School. Okrem kompletného lineupu už organizátori zverejnili aj časy jednotlivých koncertov.

K pestrej škále slovenských festivalov pribudlo tento rok podujatie "vyrobené" špeciálne pre slovenských študentov. Back to School je popri populárnych beániách ďalšou z možností, kde budú môcť všetci vysokoškoláci osláviť začiatok akademického roka. Už zajtra festival rozloží svoje pódium v Mlynskej doline a poteší tak študentov v Bratislave. Niekoľkohodinová séria koncertov potrvá od 15-tej hodiny až do večera.

Časový harmonogram podujatia:

15:00 - 15:40 - Trolejboys
15:55 - 16:35 - Bad Karma Boy
16:50 - 17:30 - Talkshow
17:45 - 18:35 - Vidiek
18:55 - 19:40 - AMO & Band
19:55 - 20:40 - Billy Barman
21:00 - 22:00 - Polemic

"Veľmi sa tešíme, že máme možnosť byť pri zrode nového študentského festivalu, ktorý štartuje svoj 1. ročník! Zároveň nás teší, že prvým ročníkom to nekončí, práve naopak, tento festival sa stane pre študentov tradíciou," teší sa z nového festivalu Peter "Petko" Opet z kapely Polemic. "Študentov ako publikum máme azda najradšej! Sú odviazaní, spievajú spolu s nami, bavia sa. Je to asi najlepšie publikum," dodáva.

"Kto ešte tento rok nevidel AMO & band a zaujíma ho to, mal by sa určite prísť pozrieť. Staršie známe skladby sme prerobili od základu, pridali nové, s ktorými ideme v októbri do štúdia - už konečne ako kapela, hráme veľa freestyle-ov a bavíme sa tým. Príďte sa zabaviť aj vy!" pozýva na festival Moe z AMO.

Podujatie Back to School okrem množstva nadupanej slovenskej hudby prinesie aj unikátny darček pre jedného zo študentov. Hlavný partner festivalu Slovenská sporiteľňa prerobí jednu zo starších izieb na bratislavských Mlynoch a premení ju na nadštandardne zariadený Golden Space. A študent, ktorý zvíťazí v súťaži, ju bude môcť celý rok využívať. Zapojiť sa môžu všetci, čo majú alebo si otvoria Space účet v Slovenskej sporiteľni.

Aby toho nebolo málo, vstup na n
ový študentský festival bude zadarmo! Organizátori majú navyše už teraz výbornú správu pre všetkých slovenských študentov, týkajúcu sa ďalšieho ročníka festivalu. "Do budúcnosti plánujeme akciu rozšíriť aj do ďalších študentských miest na Slovensku," prezrádza za organizátorov Juraj Cocher. Na nový študentský sviatok sa teda od budúceho roka môžu tešiť i študenti v ostatných univerzitných mestách.

Zdroj: PR / Soul for Show
Foto: GGP Production

Súvisiaci interpreti: AMO, Polemic