Jeden z najvýraznejších propagátorov európskej world music Goran Bregović vystúpil v pondelok spoločne so svojím Wedding And Funeral Orchestra na bratislavských Pasienkoch. Pozrite sa, ako tento koncert vyzeral očami nášho fotografa Marka Erda.

Od začiatku až do konca to bol výnimočný a dynamický koncert plný temperamentnej hudby a emócií. Napriek tomu, že koncert bol organizovaný s miestami na sedenie, už od prvých tónov sa diváci len ťažko bránili tancu. Väčšina sa ani neubránila a hala sa v priebehu pár minút zmenila na veľký tanečný parket, a to aj napriek tomu, že Goran počas celého koncertu sedel na stoličke.

Na jedinej slovenskej zastávke turné miešal Goran Bregović spoločne so svojimi muzikantami novinky z albumu Champagne for Gypsies s najväčšími "peckami" zo svojej bohatej diskografie. Diváci ho za to odmeňovali veľkým potleskom a spevom. Pri záverečnej skladbe Kalashnikov už stála a do rytmu (aj mimo neho) tancovala a tlieskala celá hala.

Goran Bregović Zdroj: Marko ErdViac fotografií nájdete v galérii

Goran Bregović sa so svojím Wedding And Funeral Orchestra úspešne prezentuje po celom svete. Svetové turné, ktoré odštartovalo 8. marca, sa po Slovensku presúva na Ukrajinu, do Litvy a ďalších európskych krajín.

Text: PR - pro:messa
Foto: Marko Erd - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Goran Bregović