Škótsky producent a dídžej Calvin Harris sa vrátil so svojou treťou štúdiovkou 18 Months (2012) na prvé miesto britského albumového rebríčka. Minulý týždeň mu pritom patrila až siedma priečka.

Calvin Harris, ktorý na svojom albume spolupracoval so speváckymi hviezdami americkej aj britskej scény (recenzia), vytlačil na druhé miesto svoju rodáčku Emeli Sandé a jej debutový album Our Version Of Events (2012). Dvadsaťpäťročnú speváčku to však nemusí mrzieť, pretože jej štúdiovka je v prvej desiatke nepretržite už 47 týždňov, čo sa v histórii UK Chartu doteraz s debutovým albumom nepodarilo žiadnemu sólovému interpretovi. Iba The Beatles strávili so svojím debutom Please Please Me (1963) v top 10 nepretržite dlhšiu dobu - 62 týždňov. Z nahrávky Our Version Of Events sa od jej vydania vlani vo februári predalo vo Veľkej Británii už viac než 1,4 milióna kópií.

Do top 10 sa vrátil Ed Sheeran so štúdiovkou + (2011), ktorý poskočil z trinásteho až na tretie miesto. Ešte väčší posun zaznamenal Jake Bugg s eponymným debutom na štvorke, ktorému v predchádzajúcom vydaní UK Chartu patrila 16. priečka. Do prvej desiatky sa znova dostala aj americká skupina Fun s albumom Some Nights (2012), ktorá sa posunula z 18. na 10. pozíciu. Prvú päťku rovnako ako pred týždňom uzatvára Bruno Mars s nahrávkou Unorthodox Jukebox (2012).

Prvenstvo medzi singlami obhájil James Arthur

Anglický spevák a víťaz deviatej série súťaže The X Factor James Arthur sa s piesňou Impossible udržal na prvej priečke britského singlového rebríčka. Za uplynulých sedem dní sa z jeho debutového singla predalo ďalších viac než 70-tisíc kópií, čím jeho celková predajnosť dosiahla už 971-tisíc kusov.

Ani na ďalších dvoch miestach nedošlo oproti minulému týždňu k žiadnej zmene - na dvojke sú Will.i.am a Britney Spears so spoločnou skladbou Scream & Shout a na trojke PSY s hitom Gangnam Style. Zo šestky na štvorku sa posunul Bruno Mars so skladbou Locked Out Of Heaven a zo sedmičky na päťku zas speváčka Taylor Swift s piesňou I Knew You Were Trouble.

Pozrite si aktuálne TOP 20 v britských rebríčkoch albumov a singlov

Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/calvinharris

Súvisiaci interpreti: Calvin Harris, Emeli Sandé