Okrem indie-rockerov Franz Ferdinand organizátori včera potvrdili aj účasť ďalších interpretov. Na rakúskom festivale vystúpia napríklad kapely Skunk Anansie či Billy Talent, program obohatí aj soulová speváčka Laura Mvula, ktorá v ankete BBC Sound of 2013 skončila na štvrtej priečke.

Škótska alternatívno-rocková skupina Franz Ferdinand bude jedným z najväčších ťahákov rakúskeho hudobného festivalu Frequency, ktorý sa bude konať 15. až 17. augusta v St. Pöltene. Vo štvrtok o tom informovali organizátori 13. ročníka podujatia. Pre kapelu združenú okolo speváka Alexa Kapranosa to bude druhá účasť na tomto podujatí, premiéru mala v roku 2006.

Zatiaľ posledným albumom formácie je nahrávka Tonight: Franz Ferdinand (2009), s ktorou hudobníci debutovali na druhom mieste v britskom rebríčku a na deviatke v americkom Billboarde. Držitelia prestížnych cien Mercury Prize a Ivor Novello Award majú na konte tiež debutový album Franz Ferdinand (2004) a druhú nahrávku You Could Have It So Much Better (2005). Tento rok by mali vydať očakávanú štvrtú štúdiovku.


Okrem skupiny Franz Ferdinand organizátori festivalu potvrdili aj účasť ďalšej britskej kapely Skunk Anansie na čele so speváčkou Skin, ďalej kanadskej punk-rockovej formácie Billy Talent a amerického punk-rockového zoskupenia Pennywise. Program obohatí napríklad aj anglická soulová speváčka Laura Mvula, ktorá v ankete BBC Sound of 2013 skončila na štvrtej priečke. V nočnej časti festivalu sa predvedú aj Flosstradamus alebo Lexy & K-Paul.

Headlinermi Frequency festivalu budú tento rok arménsko-americká rocková formácia System of a Down, nemecká kapela Die Toten Hosen a americká comedy-rocková skupina Tenacious D. Na zozname účinkujúcich figurujú tiež Nick Cave and The Bad Seeds, Flogging Molly, Of Monsters and Men, Hurts, Imagine Dragons, James Blake, Bad Religion, The Fratellis, Jake Bugg, Major Lazer, Zeds Dead, Porter Robinson či Awolnation.

Klasická permanentka na festival sa predáva za 142,50 eura, VIP permanentka stojí 221,40 eura. V predpredaji sú aj klasické a VIP permanentky s parkovaním pre karavan. St. Pölten je od Bratislavy vzdialený 150 kilometrov, približne 90 minút cesty autom. Z hlavnej stanice v St. Pöltene bude opäť premávať kyvadlová doprava. Kapacita areálu je 45-tisíc ľudí.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/officialfranzferdinand

Súvisiaci interpreti: Franz Ferdinand