Americká rocková kapela Jimmy Eat World oznámila, že ich pripravovaná deviata štúdiovka vyjde 21. októbra. Arizonská formácia tak spravila prostredníctvom sociálnych sietí, pričom zároveň potvrdila tracklist očakávanej nahrávky.

Novinka, ktorá ponesie názov Integrity Blues, bude obsahovať dovedna jedenásť skladieb, vrátane nedávno zverejnených singlov Get Right a Sure And Certain. O produkciu štúdiovky sa postaral Justin Meldal-Johnsen, ktorý má na konte spoluprácu s interpretmi ako Beck, M83 či Paramore.

Formácia Jimmy Eat World zároveň ohlásila termíny amerického a európskeho turné, ktorými chce podporiť svoj najnovší počin. V rámci európskej šnúry sa štvorčlenná skupina zastaví počas novembra vo Veľkej Británii, Írsku, Švajčiarsku a Nemecku.   


Tracklist albumu Integrity Blues:
 

1. You With Me 
2. Sure And Certain 
3. It Matters 
4. Pretty Grids 
5. Pass The Baby 
6. Get Right 
7. You Are Free 
8. The End Is Beautiful 
9. Through 
10. Integrity Blues 
11. Pol Roger    

Jimmy Eat World
vznikli v roku 1993 v arizonskom meste Mesa. Formáciu tvoria Jim Adkins (spev, gitara), Tom Linton (gitara), Zach Lind (bicie) a Rick Burch (basgitara). V januári 1994 vydali debutový, eponymný album, po ktorom nasledovali nahrávky Static Prevails (1996), Clarity (1999), Bleed American (2001), Futures (2004), Chase This Light (2007), Invented (2010) a Damage (2013). S nahrávkami Futures a Chase This Light sa im podarilo dostať do top 10 amerického rebríčka Billboard 200. Vydali tiež niekoľko živákov, EP nahrávok, kompiláciu Singles (2000) či úspešné single The Middle alebo Pain.   


Zdroj: SITA
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Jimmy Eat World