Jeden z najpopulárnejších slovenských spevákov Miro Žbirka posiela túto jeseň do éteru novú verziu jednej zo svojich prvých úspešných skladieb - Drahá. Od jej vzniku prešlo už neuveriteľných 35 rokov. Novú verzia dostala konečnú podobu vo svetoznámom londýnskom štúdiu Abbey Road a je súčasťou jeho minuloročného Complete Boxu.

Je to naozaj neuveriteľné číslo... Ani sa mi to nechce veriť, že to už je toľko," hovorí Meky o skladbe, ktorá je z jeho "modusovských" čias. "Veľmi rád si spomínam na toto obdobie. Sú to samé príjemné spomienky. Práve preto som ju nahral v novej verzii. Keď ju hrám teraz, tak sa mi tie spomienky vracaj," objasňuje spevák. 

Konečná podoba novej verzie piesne Drahá, ktorú otextoval Ľuboš Zeman, vznikla v Mekyho už skoro "domovskom" štúdiu Abbey Road v Londýne. Hoci do rádií a na internet sa dostáva až teraz, skalní fanúšikovia ju už poznajú - otvára totiž CD Bonusy z Miro Žbirka - Complete Box, ktorý vyšiel v minulom roku pri príležitosti spevákových 60. narodenín.

Priamy odkaz na skladbu Miro Žbirka - Drahá (2013)

V súčasnosti sa Meky usilovne pripravuje na decembrový koncert v Košiciach. Po dlhej dobe sa vráti do metropoly východu so svojou kapelou a 42-členným symfonickým orchestrom, ktorý opäť povedie dirigent Adrián Kokoš. Pod názvom Symphonic odohrajú 21. decembra dvojhodinový koncert v Steel Aréne (viac info). Meky chystá pre svojich fanúšikov do konca roka aj ďalšie prekvapenia. Zatiaľ zostávajú v tajnosti, no podľa jeho slov sa je na čo tešiť.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry pro:messa.

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka