Natália Hatalová odjakživa miluje Vianoce a už ako malé dieťa túžila mať vlastnú vianočnú pesničku. A keďže jej tohtoročné sviatky budú v očakávaní prvého bábätka celkom iné ako ktorékoľvek predtým, povedala si, že práve teraz je na vlastný vianočný song je najvyšší čas.

"Milujem Vianoce od malička, spájajú sa mi s detstvom, s očakávaním výnimočnej rozprávkovej atmosféry. Vianoce pre mňa znamenajú také malé pozastavenie sa v priebehu roka. Všetko tak rýchlo preletí a sú tu opäť. Ľudia sú si k sebe bližšie, rodina je pokope, špeciálna atmosféra, pečenie, varenie, stromček, polnočná omša... A veľa spomienok na tie minulé Vianoce. K týmto sviatkom u mňa odjakživa neodmysliteľne patrilo aj počúvanie vianočných hitov a vždy som chcela aj vlastnú vianočnú pieseň. Tento rok považujem za veľký míľnik v mojom živote a kedy inokedy by bol najlepší čas splniť si aj tento sen?" vysvetľuje Natália Hatalová, prečo sa rozhodla nahrať skladbu Vianoce.

Text piesne si napísala sama, hudbu zložila v spolupráci s výnimočnými hudobníkmi. "Vždy sa teším, keď môžem pracovať s profesionálmi. Pieseň zložil Matúš Ferko alias Ien Echo, s ktorým sme vytvorili základ celej piesne. Aranžmá a celkové inštrumentálne spracovanie bolo pod taktovkou Andreja Hrušku zo štúdia Littlebeat. Teším sa, že sa na piesni podieľali také mená ako Igor "Ajdži" Sabo a Filip Hittrich. Konečný výsledok je teda oveľa inštrumentálnejší ako moje predchádzajúce skladby. Myslím však, že práve takéto podanie si vianočná pieseň zaslúži, dobré a kvalitné spracovanie bez umelých prísad."


Splnenie tohto detského sna jej podľa vlastných slov trvalo tak dlho, pretože chcela, aby jej vianočná skladba bola dokonalá. "Vianočné piesne sú vtedy krásne, keď sú jednoduché, ale práve tou jednoduchosťou sú náročné. Pár slovami treba odovzdať čaro a posolstvo lásky. A k tomu hudbu, ktorá to celé podčiarkne. Text vznikal priebežne spolu s piesňou a vlastne úplne spontánne aj s melódiou. Niekedy je ťažké vyhnúť sa osvedčeným frázam a rýmom, pretože veľa viet a slov už bolo v rámci Vianoc vypovedaných. Ja však dúfam, že ten môj text je niečím výnimočný a hlavne je môj," dodáva s úsmevom Natália.

Videoklip, ktorý režíroval Ján "DoubleJ" Jančok, nakrúcali doslova na poslednú chvíľu, keď v Bratislave minulý týždeň napadol prvý sneh. "Na nakrútenie videoklipu sme čakali celkom dlho, pretože sme chceli sneh a zdalo sa mi ako zázrak, keď napokon na poslednú chvíľu naozaj napadol. Okrem dievčatka je v ňom stredobodom aj psík. Robilo sa s nimi veľmi dobre, obaja boli uvoľnení a celkom si to užívali. Verím, že sa pieseň aj videoklip budú mojim fanúšikom páčiť," uzatvára Natália Hatalová, pre ktorú je to na istý čas zrejme posledná hudobná novinka. Začiatkom budúceho roka sa totiž stane mamou, teraz je v šiestom mesiaci.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili. Novinky speváčky môžete sledovať na oficiálnej stránke www.nataliahatalova.sk, na Facebooku alebo Instagrame.