Cenu Radio_Head Award za najlepší album v kategórii world music/folk si za nahrávku Tants Mit Mir odniesla skupina Pressburger Klezmer Band. Sedemčlenná zostava hudobníkov sa preto rozhodla usporiadať v Bratislave koncert, na ktorom by mal zaznieť celý ocenený album.

Album Tants Mit Mir vyšiel na jeseň minulého roka vo vydavateľstve Real Music House a vznikal v produkcii hudobníkov Roberta Pospiša a Martina Sillaya. Svoje šieste CD pritom Pressburger Klezmer Band nahrávali v silnej medzinárodnej zostave.

Zohranú sedemčlennú partiu totiž doplnili hostia zo štyroch krajín. Hviezdny klezmerový klarinetista Merlin Shepherd z Veľkej Británie, akordeónový Balkan expres Miroslav Vuković z Bosny a Hercegoviny, charizmatická srbská speváčka Anita Ribar s talentovaným krajanom Daliborom Martinov na perkusiach a moldavský cimbalista Marcel Comendant.

Po úspechu na udeľovaní cien Radio_Head Awards sa hudobníci rozhodli album verejnosti pripomenúť. Fanúšikovia world music tak budú mať ďalšiu šancu zažiť koncertnú podobu nahrávky Tants Mit Mir na vlastné uši. Stane sa tak 29. mája v priestoroch bratislavského KC Dunaj. Okrem toho chystá obľúbená skupina koncerty v Rakúsku, Slovinsku, Chorvátsku, Rumunsku a Maďarsku. Navyše tento rok predstavia Pressburger Klezmer Band aj výnimočný projekt SlovmeR s podtitulom Hudba Židov a o Židoch zo Slovenska.

Pressburger Klezmer Band - Double Moyshe

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Robert Pospiš z vydavateľstva Real Music House.

Súvisiaci interpreti: Preßburger Klezmer Band