Nitrianska skupina predstavila nový videoklip k singlu Sošky zo stále aktuálneho albumu Zlomili mi krídla. Režisérka sa ale na nakrúcaní neobjavila. Inštrukcie posielala na diaľku, keďže žije a pôsobí v USA.

Do videoklipu Sošky chcela kapela Alone vtesnať melanchóliu a dojem osamelého človeka. Pod vedením Petra Báleša, ktorý sa priatelí s hudobníčkou a režisérkou Snovonne, sa dej sútredil do priestorov nitrianskeho hotela. Hlavnú úlohu si zahrala priateľka frontmana Michala Cabalu. "Veľmi sme sa zabávali na tom, že tam nebolo treba veľa hrať, dôležité bolo, aby ležala a mala zavreté oči."

V krátkom filme nesmela chýbať ani samotná kapela. Pasáže, ktoré majú pôsobiť live a ktoré sa prelínajú s tými hotelovými, sa nakrúcali na sedem pokusov. Oveľa ťažšie bolo dostať výsledok klipu z Ameriky na Slovensko, keďže režisérka všetko strihala až za veľkou mlákou. "Bolo tam niekoľko pokusov, kedy sa pokúšala to poslať, vždy spadlo pripojenie. Toto bol technický zádrhel celého prenosu súborov, ale stále je to rýchlejšie ako poslať klip poštou." Nakoniec všetko dobre dopadlo a výsledok si môžete pozrieť nižšie.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Maca Schmidtová, manažérka skupiny Alone.

Foto: Peter Báleš 

Súvisiaci interpreti: Alone