Na tvorbe špeciálneho albumu americkej hip-hopovej skupiny Wu-Tang Clan sa podieľala aj speváčka Cher. Pre magazíny Forbes a Rolling Stone to potvrdil jej hovorca. Prvý z magazínov zverejnil aj krátke video, v ktorom počuť jej hlas v jednej z dvoch skladieb, na ktorých sa podieľala.

67-ročná Cher na konci ukážky zaspieva slová "Wu-Tang, baby. They rock the world.". V nahrávacom štúdiu sa pritom s členmi formácie Wu-Tang Clan nestretla, svoju časť piesne nahrala samostatne.


Nahrávka s názvom The Wu - Once Upon A Time In Shaolin vznikala v tajnosti počas uplynulých šiestich rokov. Pôjde o dvojalbum s 31 skladbami s celkovou dĺžkou 128 minút. O ich produkciu sa postaral predovšetkým Cilvaringz, holandsko-marocký rapper a producent, ktorý je členom kolektívu Wu-Tang Killa Bees. Album bude namiesto klasického obalu umiestnený v ručne tepanej schránke z niklu a striebra, ktorú vyrobil britsko-marocký umelec Yahya.

Nahrávka by mala najprv absolvovať turné po múzeách, galériách a festivaloch, kde si ju budú môcť záujemcovia za poplatok vypočuť, a následne ju bude môcť jeden fanúšik odkúpiť. "Prišlo niekoľko ponúk na dva milióny dolárov, včera niekto ponúkol päť miliónov. To je zatiaľ najvyššia ponuka. Dáva nám to pocit, že to, čo robíme, niektorí ľudia chápu. Taktiež niekoľko mojich známych, ktorí sú významnými osobnosťami vo filmovom a hudobnom priemysle, mi napísalo, že sa im tento nápad páči," uviedol nedávno RZA, člen formácie Wu-Tang Clan.

Viac sa o albume dozviete v dokumente magazínu Forbes:


Formácia Wu-Tang Clan vznikla v roku 1992, pričom jeho základom bola formácia All In Together Now. Tú tvorili bratranci RZA, GZA a Ol' Dirty Bastard, posledný menovaný však v roku 2004 zomrel. V Clane sa k tejto trojici pridali Method Man, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa, Raekwon a Ghostface Killah, neskôr sa neoficiálnymi členmi stali aj Cappadonna a Streetlife. Skupina debutovala v roku 1993 albumom Enter The Wu-Tang (36 Chambers), ktorý je považovaný za jednu z najlepších hip-hopových nahrávok v histórii. Nasledovali albumy Wu-Tang Forever (1997), The W (2000), Iron Flag (2001) a 8 Diagrams (2007).

Wu-Tang Clan momentálne pracujú na svojej šiestej štúdiovke A Better Tomorrow, z ktorej zatiaľ predstavili singel Keep Watch. Práce na albume však komplikuje nespokojnosť Raekwona s tvorbou, čo je aj dôvod, prečo sa v spomínanom singli jeho hlas neobjavil. RZA mu dal nedávno 30-dňové ultimátum, aby sa pridal k formácii pri tvorbe ďalších skladieb. Všetci členovia sa okrem spoločnej tvorby venujú aj sólovým projektom, pričom navzájom často spolupracujú.

Zdroj: SITA (Billboard.com), pm
Foto: Facebook.com/wutangclan

Súvisiaci interpreti: Cher, Wu-tang Clan