Nakladateľstvo 65. pole prichádza so horúcou novinkou nielen pre milovníkov hardrocku - biografiou Angusa Younga a skupiny AC/DC s podtitulom Vysoké napätie (High Voltage). Jej autorom je Jeff Apter, renomovaný tvorca viac ako 20 hudobných biografií.

Kniha sprevádza hudobnou históriou skupiny AC/DC od jej počiatkov až do súčasnosti. Skupinu založili v roku 1973 v Sydney bratia Angus a Malcolm Youngovi. Z pôvodného zloženia skupiny zostal dnes už iba Angus Young. AC/DC sú považovaní za priekopníkov hard rocku. Sú to ozajstní "hudobní dinosaury", po celú dobu svojej existencie stále hrajú svoj priamočiary rokenrolový štýl. Nikdy sa neodklonili k inému druhu hudby a na vrchole sa držia do súčasnosti.

Kniha vykresľuje Angusa Younga a AC/DC ako húževnatých rockerov, zapálených muzikantov, ktorí si vždy išli svojou cestou a úplne ignorovali dobové módne trendy. Zrejme práve preto sa z nich stali klasici žánru. Album Back in Black sa zaradil na druhé miesto celosvetovo najpredávanejších albumov histórie a "vychoval" ďalšie generácie rockových hudobníkov. Globálna popularita AC/ C sa ukazuje na obrovských turné, ktoré sú porovnateľné s Rolling Stones alebo U2. Na ich posledný pražský koncert v roku 2016 prišlo 60 000 ľudí. Nakladateľstvo 65. pole pokračuje v edícii Klobúk dole touto sympatickou hudobnou biografiou, ktorá by nemala chýbať v zbierke žiadneho verného priaznivca kapely.

Angus Young, spoluzakladateľ a posledný pôvodný člen priekopníckej hardrockovej skupiny AC/DC, už vyše štyridsať rokov elektrizuje davy šťavnatými gitarovými riffy a nekompromisnou priamočiarou energiou. V typickej školskej uniforme bol vždy frontmanom, stelesnením šoumana a niekedy aj vystrčeným holým zadkom kapely.

Táto životopisná kniha s podtitulom Vysoké napätie (High Voltage) podrobne rozpráva príbeh chlapca, ktorý vzišiel z robotníckeho prostredia Glasgow a Sydney a stal sa najväčším hardrockovým gitaristom. Vďaka neutíchajúcej túžbe po sláve sa AC/DC prepracovali k dokonalému charakteristickému zvuku a dosiahli rockového vrcholu, na ktorom sa dokázali udržať dodnes.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Drahomíra Cormier. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: AC/DC