Úspešnú slovenskú skupinu Fallgrapp čaká už tento týždeň veľký večer. Štvornásobní držitelia cien Radio_Head Awards 2014 vystúpia v bratislavskom Majestic Music Clube na spoločnom koncerte s rakúskymi hviezdami Sofa Surfers.

Skalní fanúšikovia skupiny Fallgrapp by nemali chýbať tento štvrtok, 10. decembra, v bratislavskom Majestic Music Clube. Úspešná formácia totiž v tento večer odohrá svoju poslednú tohtoročnú koncertnú šou v Bratislave, počas ktorej nebude núdza o exkluzívne prekvapenia. "Chceme hrať novú vec, ku ktorej budeme začiatkom roka nakrúcať videoklip. Pôjde teda o nový singel," prezrádzajú členovia zoskupenia Fallgrapp, ktorí už majú za sebou špeciálne spoločné kapelové skúšky k štvrtkovému koncertu.

Ako dodávajú, pripravovaný singel je prvou lastovičkou očakávaného nového albumu, ktorý vyjde na budúci rok. Súčasťou novej pesničky, ktorú premiérovo predstavia práve na koncerte so Sofa Surfers, sú aj dvaja talentovaní hostia. "V singli nám hosťuje mladý spevák Samuel Hošek a violončelistka a producentka z Los Angeles Ana- tole," dodávajú na margo hudobného prekvapenia, ktoré si pripravili pre svojich priaznivcov ešte pred Vianocami. Líder kapely Jureš Líška posiela fanúšikom pre zajtrajším koncertom aj špeciálnu videopozvánku, lístky za zvýhodnenú cenu sú ešte v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Vypočujte si úspešný minuloročný album Rieka:



Hudobný aj vizuálny zážitok

Rakúski hostia Sofa Surfers už majú vydanie nového albumu za sebou a práve v jeho znamení sa nesie ich vynovená koncertná šou, s ktorou aktuálne brázdia hudobné kluby po cele Európe. Deviata štúdiovka s názvom Scrambles, Anthems and Odysseys aktuálne žne chvály z úst hudobných kritikov vo svete, no najnovšie už i na Slovensku. "Je to zážitok pre fajnšmekrov, ale predpokladám, že po vypočutí nahrávky nad ňou nikto neohrnie nos," napísal Pavol Božík z portálu Music.server.sk. "Podmanivé groovy, energické basové linky a emotívne vokály. To charakterizuje viedenskú kapelu Sofa Surfers. Preslávili sa spájaním nespojiteľného. Miešajú rock a elektroniku s trip-hopom, dubstepom a acid jazzom," opísala najnovšiu tvorbu legendárnej kapely Mária Dvořáčková z Musicpress.sk.

Sofa Surfers len pár dní pred bratislavským koncertom predstavili nový singel a videoklip Bread and Circuses, predtým z albumu ponúkli aj ďalšie ochutnávky The Fixer a Beyonder Girl. Okrem hudobných noviniek sa môžu fanúšikovia tešiť aj na vizuálny zážitok v podobe špeciálnej videoprojekcie. Tú pre Sofa Surfers na mieru vyrobil Timo Novotny - uznávaný filmár a fotograf rakúskeho pôvodu, ktorý si našiel svoje miesto v kinematografickom priemysle vďaka dokumentárnemu filmu Trains Of Thoughts.

Lineup koncertu:

19:00 - otvorenie Majestic Music Clubu
20:15-21:30 - Fallgrapp
22:00-23:30 - Sofa Surfers

Vstupenky:  Predpredaj.sk 



Nový album Sofa Surfers na Deezeri:




Informácie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Fallgrapp, Sofa Surfers