Mladá anglická speváčka Charli XCX založila vlastnú vydavateľskú spoločnosť. Na značke Vroom Vroom Recordings, ktorá patrí pod vydavateľstvo Warner Music, chce podporovať zaujímavé, experimentálne ladené popové nahrávky nových tvárí na hudobnej scéne.

Charli XCX sa po úspechu albumu Sucker (2014), ktorý predstavila aj v Bratislave ako predskokanka americkej hviezdy Katy Perry, rozhodla sústrediť okrem vlastnej kariéry aj na podporovanie mladých talentov. Čerstvá víťazka ankety magazínu NME v kategórii Najlepší britský sólový umelec chce svoj vplyv na hudobnej scéne zúžitkovať prostredníctvom labelu Vroom Vroom Recordings.

Jej prvými dvoma objavmi a akvizíciami sú duo RIVRS a speváčka CuckooLander. Okrem nových talentov predstavila Charli XCX aj svoje nové štvorpiesňové EP s názvom Vroom Vroom, ktoré vydáva práve pod hlavičkou svojho nového vydavateľstva. Novinka obsahuje štyri klubové elektronicko-popové skladby, ktoré produkoval Londýnčan SOPHIE.

 
Charli XCX, vlastným menom Charlotte Emma Aitchison, sa narodila v anglickom Herdfordshire škótskemu otcovi a indickej matke, ktorá však pochádza z Ugandy. Prvé skladby začala písať už ako 14-ročná a už o dva roky neskôr, v roku 2008, zverejnila svoj prvý album s názvom 14. Za jej oficiálny debut sa však považuje až album True Romance z roku 2013, na ktorý v decembri 2014 nadviazala spomínanou nahrávkou Sucker. Ako single z neho vydala piesne Break The RulesBoom Clap, Doing It (feat. Rita Ora) a Famous.
     
Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová, marketingová a promo manažérka vydavateľstva Warner Music Czech Republic. Článok bol doplnený redakciou.

Foto: Vroom Vroom Recordings

Súvisiaci interpreti: Charli XCX