Cherchez la femme je nový bratislavský mestský festival zameraný na prezentáciu kvalitnej tvorby ženských umelkýň. Od 11. do 13. apríla si budú môcť návštevníci na viacerých miestach Starého mesta užiť množstvo koncertov, ale aj výstav vizuálneho umenia, v ktorých dominuje ženský element.

Jedným z hudobných vrcholov festivalu bude otvárací koncert, ktorý odohrá 11. apríla v Ateliéri Babylon Iva Bittová. Českú umelkyňu netreba na Slovensku extra predstavovať. Patrí medzi najúspešnejšie české hudobníčky, známa je svojím nezameniteľným spevom a hudobným prejavom, ktorý zúročila v mnohých hudobných spoluprácach po celom svete. Spolu s ňou sa v Ateliéri Babylon predstaví aj speváčka Oy, ktorá sa na Ivu ponáša nielen vzhľadom, ale aj tvorbou. Vo svojej hudbe kombinuje jazz, ale i elektroniku a africkú hudbu. Aj jej koncerty sú plné pestrej improvizácie a jedinečných zvukov. 


Počas festivalu sa predstavia aj viaceré slovenské kapely a interpreti. Medzi dobre známych interpretov patria určite Puding Pani Elvisovej, LongitalKatka Korček a jej Lady Kazoo, Andrea Bučková a Mária Kmeťková, či na Slovensku žijúca Kubánka Glenda Gómez. Špecialitou pripravenou pre Cherchez la femme je jedinečný hudobný projekt Ladies & Eugen Botoš Finally Band. Jedná sa o funky a R&B program, v ktorom sa v piatok 12. apríla predstavia tri skvelé slovenské speváčky – jazz/folk/bluesová diva Zuzana Mikulcová, začínajúca Mimie a s projektom premiérovo vystúpi aj Zdenka Predná


Vďaka festivalu Cherchez la femme sa slovenské publikum bude môcť zoznámiť aj s mladými a úspešnými svetovými hudobníčkami a speváčkami, ktoré budú mať na Slovensku koncertné premiéry. V Ateliéri Babylon 13. apríla vystúpi aj belgické duo Soldout, ktorého skladby sú mixom sexy elektroniky a inteligentného popu s moderným súčasným zvukom. V tej istý deň bude v KC Dunaj koncertovať francúzska kapela OK Bonnie. Hudba tejto šarmantnej skupiny je mixom elektroniky, alternatívneho rocku, ich skladby sú jemné a krehké s vygradovanými hudobnými emóciami. Medzi festivalové miesta bude patriť aj NuSpirit Club v ktorom sa predstaví trio Honeybird & the Birdies, ktoré sa pravdepodobne stane najfarebnejším a najzábavnejším zjavom festivalu. Ich elektronický a inovatívny zvuk obsahuje folk, world music, brazílsku tropicaliu aj alternatívny pop.


Kompletný program festivalu Cherchez la femme 2013:

11. apríl – štvrtok


Ateliér Babylon – 19:00
Iva Bittová (Česko)
Oy (Švajčiarsko)
Katarína Janečková – výstava obrazov

NuSpirit Club – 21:00
Andrea Bučková a Mária Kmeťková
Honeybird & the Birdies (Taliansko)
Kristyna Španihelová – výstava šperkov

12. apríl – piatok

Ateliér Babylon – 19:00
Ladies & Eugen Botoš Finally Band
Katarína Korček & Lady Kazoo
Katarína Janečková – výstava obrazov

Nekapri InnArt – 21:00
Etzia and Lady Loise (Švédsko)
Zetuzeta, DJ Rastanna
Trio DZIVE – výtvarné live performance

13. apríl - sobota

Ateliér Babylon – 20:00
Puding pani Elvisovej
Soldout (Belgicko)
Katarína Janečková – výstava obrazov

KC Dunaj – 20:00
Longital
OK Bonnie (Belgicko)

Green Buddha – 20:00
Glenda López & Friends
Michaela Mazalanová – výstava dizajnérskych odevov
Klaudia Korbeličová – výstava prác sklo/kov

Redakciu Hudba.sk informovala Silvia Turnerová, PR manažérka podujatia. Viac informácií o festivale nájdete na oficiálnej webovej stránke CherchezLaFemme.sk.

Súvisiaci interpreti: Iva Bittová, Puding Pani Elvisovej