Speváčka Isabelle Geoffroy, známa pod pseudonymom ZAZ, dnes vydáva nový album s názvom Paris. Novinku, ktorú koprodukoval legendárny Quincy Jones, speváčka naživo predstaví 28. novembra v bratislavskej Aegon Aréne.

Novinku Paris poňala francúzska speváčka ako poctu mestu, do ktorého sa pred ôsmimi rokmi presťahovala. Šarmantná Francúzka na ňom prespievala skladby o Paríži z repertoáru Edith Piaf, Maurice Chevaliera, Charlesa Aznavoura či Charlesa Treneta. "Zakaždým, keď sa vraciam do Paríža, som ohromená krásou budov a krásou žien. Ale necítim sa byť viac odtiaľto ako z Tours, ako z hôr, ako z ostrova Yeu. Som odtiaľ, kde prežívam dôležité momenty." uviedla ZAZ.

Album koprodukoval legendárny Quincy Jones, ktorý je podpísaný pod najslávnejšími nahrávkami Michaela Jacksona a stojí za jeho najpredávanejším albumom všetkých čias s názvom Thriller. Quincy Jones bol z talentovanej speváčky ohromený. "ZAZ má v hlase taký bluesový pôvod, že by ste prisahali, že prišla priamo z geta," uviedol na margo talentovanej interpretky Jones.


Na novinke Paris sa podieľali aj ďalšie zvučné mená - žijúca ikona francúzskej hudby Charles Aznavour, jazzman John Clayton a talentovaná kanadská jazz-popová speváčka Nikki Yanofsky. Paris predstaví šarmantná Francúzska už 28. novembra aj na koncerte v bratislavskej Aegon Aréne. Pre veľký záujem Slovákov organizátori dokonca pridali tribúnu.

ZAZ spieva odmalička, študovala na hudobnej škole a obdivuje Boba Marleyho, Ellu Fitzgerald a Bobby McFerrina. Od roku 2001 prešla rôznymi bluesovými a jazzovými kapelami, s ktorými vystupovala v nočnom bare v marockej Casablance, Baskicku, Japonsku, Kolumbii, v mínus 30-tich stupňoch na Sibíri aj v horúčavách pri egyptských pyramídach. Spievala vlastné pesničky, ale aj to najlepšie od Edith Piaf, Serge Gainsbourga, Charlesa Aznavoura, z latin jazzu alebo amerického blues.

V roku 2006 sa vrátila do Paríža a tri roky na to vyhrala spevácku súťaž mladých talentov. Potom s producentom Kerredine Soltanim nahrala svoj debutový album s jednoduchým názvom ZAZ. Väčšinu skladieb zložila sama, s niektorými prispel francúzsky pesničkár Raphael Haroche. Predalo sa ho takmer dva milióny a ZAZ sa stala miláčikom Francúzska. S albumom Recto Verso si znova podmanila publikum aj kritiku, čo chce zopakovať aj svojím najnovším počinom Paris.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Te Yann Orhan

Súvisiaci interpreti: Zaz