Americká jazzová speváčka a držiteľka trochu Grammy Dee Dee Bridgewater pricestuje 7. apríla 2015 do Prahy. V legendárnej Lucerne plánuje v sprievode Irvina Mayfielda a členov New Orleans Jazz Orchestra predstaviť svoj nový projekt Dee Dee's Feathers.

Projekt Dee Dee's Feathers prenesie návštevníkov koncertu do prostredia a atmosféry kolísky jazzu - do New Orleans. Samotné vystúpenie ponúkne moderný pohľad na toto mesto v podaní špičkových hudobníkov z formácie New Orleans Jazz Orchestra pod taktovkou Irvina Mayfielda.

V rámci programu zaznejú tradičné piesne ako Big Chief od Professora Longhaira, Saint James Infirmary, ktorú v roku 1928 preslávil Louis Armstrong, či pieseň What A Wonderful World, ktorá sa stala celosvetovým hitom. Podľa Dee Dee sa však fanúšikovia môžu tešiť aj na úplne nové kompozície. Program koncertu totiž bude obsahovať ukážky skladieb z pripravovaného štúdiového albumu vznikajúceho v zostave, ktorá sa predstaví aj v Prahe.

Miláčik pražského publika

Každý koncert v rámci pripravovaného turné zároveň ponúkne aj špeciálnu pódiovú úpravu a množstvo videí. Fanúšikovia by tak mali získať pocit, že sa nachádzajú na verande domu v New Orleans, z ktorej sledujú dianie v okolí. Turné a vydanie nového CD je zároveň úzko späté s otvorením New Orleans Jazz Market - miesta, ktoré sa stane prvým oficiálnym jazzovým centrom v tomto meste a ponúkne priestor pre koncerty i stretnutia hudobníkov a priaznivcov jazzovej hudby.

Vystúpenie Dee Dee Bridgewater v Prahe sa uskutoční 7. apríla 2015. Je pritom známe, že táto speváčka, skladateľka, producentka, filantropka a podporovateľka mladých talentov má v metropole Českej republiky množstvo priaznivcov. V apríli roku 2011 tu vystúpila vo vypredanom Obecním domě a následne sa v septembri toho istého roku vrátila a vypredala Štátnu operu. Jej nadchádzajúci koncert sa bude konať v legendárnej Lucerne.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Iva Boková z Charm Music.

Súvisiaci interpreti: Dee Dee Bridgewater