Priaznivci zosnulého anglického hudobníka a speváka Grega Lakea sa môžu tešiť na životopis obľúbeného muzikanta. Knihu s názvom Lucky Man stihol pred smrťou dokončiť samotný interpret. Na trh sa dostane počas jari.

"Je mi veľmi ľúto, že Greg nemôže byť pri tom, keď kniha vyjde," uviedol Andreas Campomar z vydavateľstva Constable & Robinson. "V memoároch mapuje vzostupy a pády v rockovej kariére, ale spomína tiež na úmrtie Keitha Emersona, ktorý zomrel minulý rok, a na život s rakovinou," dodal.

Greg Lake, celým menom Gregory Stuart Lake, sa narodil 10. novembra 1947. V dvanástich rokoch dostal prvú gitaru. Neskôr sa skamarátil s Robertom Frippom, s ktorým pôsobil v kapele King Crimson. So skupinou, v ktorej v období 1968 až 1970 hral na basgitaru a spieval, vydal albumy In the Court of the Crimson King: An Observation by King Crimson (1969) a In the Wake of Poseidon (1970).

Od roku 1970 hral v kapele Emerson, Lake & Palmer. V nej pôsobili aj bubeník Carl Palmer a klávesák Keith Emerson, ktorý vlani spáchal samovraždu. Trio vydalo deväť štúdioviek. Lake nahral ako sólový interpret v roku 1981 debutový, eponymný album, po ktorom nasledoval počin Manoeuvres (1983). Na oboch nahrávkach spolupracoval gitarista Gary Moore. Predvlani vydal s Geoffom Downesom album Ride the Tiger. Medzi jeho známe skladby patrí napríklad singel I Believe in Father Christmas. Zomrel 7. decembra 2016 na rakovinu. Dožil sa 69 rokov.

Zdroj: SITA (Blabbermouth.net, archív)
Foto: Lee Millward - Facebook.com/GregLakeOfficial

Súvisiaci interpreti: Emerson, Lake & Palmer, King Crimson