Americká rocková kapela Linkin Park na pripravovanom štúdiovom albume One More Light spolupracovala s anglickým raperom Stormzym. V rozhovore pre portál BeBox Music to prezradili členovia formácie Chester Bennington a Mike Shinoda. Nahrávka sa bude nazývať Good Goodbye a podieľal sa na nej aj americký rapper Pusha T.

"Počuli sme o Stormzym, preto sme sa naňho obrátili. Myslíme si, že je super," vyjadril sa Chester Bennington. Ako tiež uviedol, s 23-ročným rodákom z Croydonu už k novinke nakrútili aj videoklip. 

Kapela plánuje siedmy štúdiový album vydať 19. mája. Ponúkli z nej pritom už piesne Battle Symphony a Heavy, na ktorej spolupracovali so speváčkou Kiiarou. Spomínaný album sa dostane na trh na CD aj vinyle. Linkin Park plánujú novinku podporiť aj na turné. 

Prečítajte si: Linkin Park ohlasujú nový album, singlom á la Katy Perry rozdelili fanúšikov

Linkin Park vznikli v roku 1996 v Kalifornii a v súčasnosti v nej okrem spomínaných pôsobia aj Rob Bourdon, Brad Delson, Dave Farrell a Joe Hahn. Na konte majú albumy Hybrid Theory (2000), Meteora (2003), Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010), Living Things (2012) a The Hunting Party (2014). Skupina vydala aj niekoľko EP nahrávok, živákov, dve kompilácie či dva remixové albumy. Medzi najväčšie hity držiteľov dvoch cien Grammy patria skladby Crawling, In The End, Somewhere I Belong, Numb či What I've Done. 

Stormzy, vlastným menom Michael Omari, s rapovaním začal už ako jedenásťročný. Debutoval v roku 2013, keď ponúkol zdarma na stiahnutie 168: The Mixtape. O rok neskôr vydal EP nahrávku Dreamers Disease a tento rok vo februári uviedol na trh prvý štúdiový album Gang Signs & Prayer. Raper získal napríklad dve MOBO Awards a v ankete BBC Sound of 2015, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka, sa umiestnil na tretej priečke. Podarilo sa mu získať aj nomináciu na BRIT Award v kategórii Britský prelomový interpret.

Zdroj: SITA
Foto: Linkinpark.com

Súvisiaci interpreti: Linkin Park