Český producent a DJ Ower, vlastným menom Ondřej Vrba, vyhral remixovú súťaž, ktorú usporiadala britská formácia Lamb. Jeho výtvor sa tak stane súčasťou vinylovej reedície nahrávky What Sound, ktorá sa na trhu objaví ešte tento rok.

Súťaž bola vyhlásená na jar a týkala sa piesne Heaven z uvedeného albumu. Víťazstvo v nej napokon patrí českému producentovi Oweri, ktorého remix ocenili samotní Andy Barlow a Lou Rhodes. Podľa ich slov sa im najviac páčila atmosféra, sláčikové aranžmány, práca s harmóniami a konštrukcia skladby.

Lamb - Heaven (Ower Remix)

Okrem reedície staršieho albumu pripravuje kapela aj novú štúdiovku, ktorá bude niesť názov Backspace Unwind. Album prichádza tri roky po nahrávke Five a jeho uvedenie na trh je naplánované na 20. október 2014, teda len pár týždňov pred avizovaným vystúpením Lamb v Bratislave. Fanúšikovia dua sa tak môžu okrem osvedčených hitov ako Gabriel či Gorecki tešiť aj na premiéru celkom nových skladieb.

Viac info a vstupenky:  Predpredaj.sk

Duo Lamb, vydávajúce pod hlavičkou britského labelu Strata, sa preslávilo ako symbol hudobnej symbiózy dvoch elementov. Na jednej strane stojí elektronika Andyho Barlowa reflektujúca dianie na britskej scéne, ovplyvnená drum&bassom, acid jazzom a breakbeatom. Na druhej strane charizmatický vokál Lou Rhodes s príznačným soulovým, miestami až popovým odtieňom.

Dvojica naživo vystupuje s kompletnou kapelou a ich koncerty majú rôzny charakter - od intímnych večierkov až po energické žúry. Vlani dokonca absolvovali krátke turné s orchestrom Amsterdam Sinfonietta. Výsledkom je tento 25-minútový záznam.

Prvé úspechy zaznamenali Lamb s rovnomenným debutom, ktorý vydali krátko po svojom vzniku v roku 1996 (tento rok v marci vyšiel v reedícii). O tri roky neskôr nasledoval album Fear Of Fours a v roku 2001 spomínaná nahrávka What Sound, na ktorú si dvojica prizvala rôznorodých hudobných hostí - Jimi Goodwin (Doves), Michael Franti, Me'shell Ndegéocello, Scratch Perverts, Will Malone či Arto Lindsay.

Štvrtý album Between Darkness and Wonder sa zrodil v roku 2003, po jeho vydaní si však formácia dala dlhodobú prestávku, počas ktorej členovia pracovali na sólových projektoch. Návrat kapely na pódiá bol veľkolepý - v roku 2009 vystupovala na najväčších festivaloch (The Big Chill, Glastonbury...) a o rok neskôr nasledovalo 33 koncertných šou pre státisíce divákov v 29 krajinách. Po úspešnom comebacku kapela vydala piaty album Five (2011).

Vstupenky na koncert Lamb, ktorý sa uskutoční 4. decembra v Bratislave, sú k dispozícii v sieti Predpredaj.sk.


Zdroj: Musicserver.cz, PR, archív Hudba.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Lamb