Slovenský spevák a skladateľ Andrew May, ktorý tento rok s úspešným singlom The Way You Love bodoval v rádiu Europa 2, predstavil nový singel Hero. Spojil v ňom dubstepové a drum&bassové pasáže, pretože, ako sám tvrdí, snaží sa do slovenskej populárnej hudby priniesť niečo nové. Jeho snahu ocenili aj skúsenejší kolegovia.

"Už dlho sledujem začínajúcu kariéru Andrewa Maya a som fanúšikom jeho hudby a hlasu. Má vynikajúci prejav a spev a jeho nový singel Hero má úroveň americkej kvality po všetkých stránkach," myslí si Tomi Popovič. Chválou nešetril ani Robo Opatovský: "Odkedy sme sa prvýkrát stretli, Andrej urobil veľký posun dopredu, čo sa týka produkcie a melódií. Singel Hero je podľa mňa trefa do čierneho a cítim, že z neho môže byť veľký hit. Veľmi sa teším aj na album a som rád, že Andrej patrí medzi novú vlnu, ktorá posúva slovenskú pop music správnym smerom."

Skladbu produkoval známy slovenský producent Vlado "Randy" Gnepa, s ktorým Andrew spolupracuje už dlhšie a rozumejú si nielen pracovne ale aj ľudsky. "Andrew May je mladý autor, ktorý sa nebojí experimentovať so zvukmi a aranžmánmi, pretože ho k tomu netlačí žiaden zabehnutý vzorec, a to je dôvod, prečo ma spolupráca s ním veľmi inšpiruje. Pri tejto skladbe sme išli intuitívne po zvuku, ktorý nám hneď sadol, a vedeli sme, že toto je to, čo posunie posolstvo skladby k ľuďom presne tak naliehavo, ako si to text zaslúži," chváli mladého umelca Randy.

"Je to pieseň o vnútornej sile a odhodlaní. Svojím textom podnecuje poslucháča k tomu, aby sa stal svojím vlastným hrdinom, i keď musí začať úplne od nuly," vyjadril sa k téme piesne Andrew.


Hodnotenie Hudba.sk: Ak ste fanúšikmi "diskotékového" drum&bassu a dubstepu z druhej polovice predošlej dekády a zároveň vás oslovuje spevákov prejav, možno sa vám pieseň bude páčiť. Pokiaľ však patríte medzi náročnejších poslucháčov a hľadáte umelcov, o ktorých sa namiesto domácich kolegov (a napriek slovenským textom) vyjadrujú pozitívne zahraniční hudobní publicisti, skúste napríklad Fallgrapp.

Text: Patrícia Pavlíková (pôvodná tlačová správa) + Patrik Marflák - Hudba.sk (odstavec pod videom)
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Andrew May