Skupina Dilemma, ktorá tento rok absolvovala veľké turné so stálicou slovenskej scény Horkýže Slíže, pripravila pre fanúšikov tentokrát samostatnú jesennú šnúru. Ján Spišák, obklopený špičkovými domácimi hudobníkmi, sľubuje výborný zvuk, pôsobivú svetelnú šou a excelentné výkony.

Štvortýždňové turné s názvom Dilemma Rock Tour 2013 odštartuje už 19. septembra v Poprade a skončí o mesiac neskôr vo Svidníku. Skupina Dilemma, ktorej lídrom je spevák a skladateľ Ján Spišák, pôsobí od minulého roka v novej zostave, ktorá si jednoznačne zaslúži pozornosť. Inštrumentálnu silu kapely tvorí zohratá trojica slovenských hudobníkov - Juraj Tatár (klávesy), Marcel Buntaj (bicie) a Martin Gašpar (basgitara), ktorí sa podieľali na množstve hudobných projektov. Gitaristom kapely je mladý český talent Matěj Morávek (dvorný gitarista českej legendy Vlastu Redla).

Vďaka spojeniu špičkových hudobníkov z oboch krajín označil rešpektovaný český hudobný magazín Spark Dilemmu za "superskupinu, ktorá obstojí aj v najvyššej zahraničnej konkurencii". Minuloročného albumu Low Profile Scream (október 2012, Hevhetia) dokonca redaktor Sparku udelil najvyššie možné hodnotenie - 6 hviezdičiek. Nahrávka získala aj ďalšie veľmi pozitívne recenzie.

Vstupenky na Dilemma Rock tour 2013:  Predpredaj.sk


Jarná tour s Horkýže Slíže bola nepochybne kvalitnou možnosťou, ako dostať doposiaľ nepočutú hudbu k poslucháčom, no plnokrvný zážitok z Dilemmy budete môcť zažiť až na nadchádzajúcom turné. S vlastným zvukom a pôsobivou svetelnou show absolvujú hudobníci 11 koncertov po celom Slovensku. Dilemmu na koncertoch podporia viacerí starostlivo vybraní hudobní hostia - na jednotlivých koncertoch zahrajú buď košickí AftercrowThe Parentals alebo Lejdynakant z Partizánskeho, a v Bratislave, Žiline a Trenčíne sa predvedie maďarská progresívna skupina Haelo, s ktorou by sa na oplátku mala Dilemma objaviť na koncertoch v Maďarsku. 

Počas koncertov Dilemma Rock tour 2013 budú premietané aj súťažné klipy zo súťaže Video za 2000, v ktorej sa mladí umelci uchádzajú o priazeň fanúšikov v hlasovaní o najlepší videoklip. Súťaže sa môže zúčastniť každý, kto na jednu z piesní z albumu Low Profile Scream podľa vlastného výberu pošle video, ktoré sám natočil. Členovia kapely vyberú najlepšie videá do finále, v ktorom budú o priazeň divákov bojovať tri týždne. Víťaznym videom bude to, ktoré bude mať na YouTube najviac likeov, a jeho tvorca získa cenu 2000 eur. Zapojiť sa do súťaže je možné do 30. septembra. Viac informácií nájdete na oficiálnom webe www.dilemma.sk.

Termíny a miesta koncertov: 

19. 9. - Poprad, Rock Fabric (+Aftercrow)
21. 9. - Košice, Déjá Vu (+Aftercrow)
26. 9. - Bratislava, Randal (+Haelo/HU)
27. 9. - Žilina, Smerr Pub (+Haelo/HU)
28. 9. - Trenčín, Klub Lúč (+Haelo/HU)
2. 10. - Banská Bystrica, Klub77 (+Lejdynakant)
3. 10. - Martin, Bar Museum (+Lejdynakant)
4. 10. - Nitra, Nová Pekáreň (+Lejdynakant)
17. 10. - Brezno, Bombura (+The Parentals)
18. 10. - Prešov, Pixel Club (+The Parentals)
19. 10. - Svidník, Holičstvo (+The Parentals)

Koncerty turné začínajú vždy o 19:30. Lísky cez Predpredaj.sk stoja 4 eurá. Po jesennej šnúre v slovenských mestách bude nasledovať na jar 2014 česká časť turné.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša, PR manažér turné.

Foto: Tibor Šuchta - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Dilemma