Americká rocková kapela The Killers zverejnila videoklip k skladbe Rut, ktorá je aktuálnym singlom z minuloročného albumu Wonderful Wonderful. Klip zobrazuje ženu, ktorá v rôznych štádiách života prechádza pocitmi samoty a depresie. O réžiu sa postaral Danny Drysdale.

Spevák formácie Brandon Flowers uviedol, že skladba je inšpirovaná jeho manželkou Tanou Mundkowsky, ktorá trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

Album Wonderful Wonderful, ktorý muzikanti vydali vlani v septembri, obsahuje celkovo desať skladieb, medzi ktorými sú aj single The Man a Run for Cover. So svojou piatou štúdiovkou po prvý raz dobyli americký rebríček Billboard 200.


The Killers vznikli v roku 2001 v Las Vegas a o rok neskôr svojpomocne vydali eponymnú demonahrávku. V roku 2004 im vyšiel debutový album Hot Fuss, po ktorom nasledovali štúdiovky Sam's Town (2006), Day & Age (2008), Battle Born (2012) a spomínaná Wonderful Wonderful (2017), pričom so všetkými dobyli UK Chart.

Okrem toho majú na konte aj kompilácie Sawdust (2007) a Don't Waste Your Wishes (2016), koncertnú nahrávku Live From The Royal Albert Hall (2009), EP (Red) Christmas (2011) a výberovku Direct Hits (2013), ktorá obsahuje aj dve dovtedy nezverejnené skladby Shot At The Night a Just Another Girl.

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Anton Corbijn - Facebook.com/Thekillers

Súvisiaci interpreti: The Killers