Populárny slovenský herec, spevák, hudobník a skadateľ Dano Heriban zverejnil videoklip s novou skladbou Pyžamový deň, ktorá výstižne opisuje realitu dnešných dní. Novinka je ochutnávkou druhého albumu jeho projektu Čosi úsmevné, ktorý je určený deťom a ich rodičom.

Dano Heriban už na prvej nahrávke svojho detského projektu ukázal, že aj v kategórii tvorby pre deti si vďaka poctivej hudbe a zábavným, ale i citlivým textom môžu prísť na svoje aj rodičia. Na albume Čosi úsmevné, ktorý sa objavil aj v našom výbere 50 albumov roka 2018, sa ako hostky predstavili aj speváčky Jana Kirschner (pieseň Rodičia) či Zuzana Mikulcová (Obuv) a ženským hlasom Dano obohatil aj svoju čerstvú novinku.

Je ňou herečka Zuzana Norisová, s ktorou sa autor piesne Pyžamový deň predstavil aj v "Lyrics Myrnics Dyrnics videu". Obaja sa natočili svojpomocne na mobilné telefóny, s cieľom vyčariť úsmevy na tvárach detí a ich rodičov, ktoré sú momentálne zahalené do rúšok. O animácie sa postaral Robo Bošeľa zo štúdia Môlča Records.


Karanténa ako Vianoce

Ide o prvý videosingel z pripravovaného albumu Čosi úsmevné vol. 2, ktorého vydanie je naplánované na jeseň. Skladba je o leňošení doma s rodinou počas voľných dní, ktorých majú v súčasnosti určite mnohí viac než obvykle. No hoci by sa z niektorých častí textu mohlo zdať, že pieseň je "šitá na mieru" aktuálnej situácii, námetom vôbec nebola karanténa.

"Zbožňujem 'pyžamáky', v tejto pesničke sa spieva o mojom najobľúbenejšom, ktorý doma zahajujeme každoročne 25. decembra. Pandémia a jej okolnosti však priniesli špeciálnu, prekvapivú podobnosť s obsahom toho, čomu u nás doma hovoríme 'pyžamový deň'. Nechal som sa týmto pocitom viesť, preto vám ju dávam do pozornosti, ako prvú v rade, na spríjemnenie karanténnych dní. Mobilový samozáznam, grafické drobnosti, priamy spoj smerom k vašim aparátom. Deti, rodičia, všetci spolubývajúci, užite si s nami svoj (ne)dobrovoľný 'Pyžamák'," napísal na sociálnej sieti člen SND a trojnásobný držiteľ divadelných ocenení Dosky aj televízneho ocenenia OTO.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Filip Jánošík Lehotský. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Dano Heriban