Britská indierocková skupina Bloc Party oznámila, že po skončení letnej festivalovej sezóny znova na neurčito preruší aktívnu činnosť. Kapela pritom mala pauzu už v rokoch 2009 až 2011. Kapela sa v lete predstaví aj na Slovensku, kde zahrá na 17. ročníku festivalu Pohoda.

"Keď odohráme všetky naplánované koncerty na letných festivaloch, tak si určite na nejaký čas dáme pauzu. Minimálne šesť mesiacov, možno rok, možno dva roky, ťažko povedať. Keď si už raz dáme pauzu, tak sa jednotliví členovia začnú venovať vlastným projektom, takže dĺžka tej pauzy sa prirodzene predlžuje," uviedol gitarista Russell Lissack. Hudobník však potvrdil, že v lete ešte vydajú nové EP, ktoré nedávno nahrali. 

Bloc Party vznikli v roku 2003 v Londýne a debutovali o dva roky neskôr albumom Silent Alarm (2005) obsahujúcim hity ako Banquet či Two More Years. Nahrávka zaznamenala úspech u kritikov i fanúšikov. Magazín NME ho označil za Album roka a muzikanti zaň boli nominovaní aj na Mercury Prize, ktorú však napokon získali Antony and the Johnsons.

Nasledovníkom nahrávky Silent Alarm bola štúdiovka A Weekend in the City (2007), po ktorej ešte vydali album Intimacy (2008). Po skončení turné k tejto nahrávke v roku 2009 skupina ohlásila spomínanú prestávku, počas ktorej sa spevák Kele Okereke prezentoval debutovým sólovým počinom The Boxer (2010) a EP nahrávkou The Hunter (2011). V roku 2011 kapela obnovila činnosť a vlani vydala štúdiovku Four. Práve v rámci turné k tomuto albumu sa Bloc Party predstavia aj na Pohode.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Bloc Party