Americký režisér a hudobník David Lynch zverejnil videoklip ku skladbe I'm Waiting Here, na ktorej spolupracoval so švédskou speváčkou a skladateľkou Lykke Li. Pieseň je súčasťou albumu The Big Dream, ktorý vyjde v Európe 15. júla a o deň nato v USA. Pri predobjednaní albumu možno skladbu získať zdarma.

"Väčšina skladieb sa začína bluesovou improvizáciou, od ktorej sa potom niekam odkloníme. Dosiahneme tak hybridnú, modernizovanú formu zmyselného blues," prezradil Lynch. "Blues je poctivý a emocionálne výrazný hudobný žáner, ktorý rozochvieva dušu. Vrátil som sa k nemu, pretože má veľmi dobré cítenie," dodal.

Lynch nahrával album niekoľko mesiacov vo svojom Asymmetrical Studio, kde pracoval aj na debute Crazy Clown Time z roku 2011. Jedenásť z celkovo dvanástich skladieb napísal Lynch, s výnimkou The Ballad of Hollis Brown, ktorú prevzal od Boba Dylana. 


David Lynch je americký režisér, producent, hudobník, scenárista, maliar a príležitostný herec, do svetového povedomia sa však dostal najmä charakteristickými surrealistickými snímkami s nezameniteľným rukopisom, ktoré majú nejednoznačnú interpretáciu. Jeho prvou celovečernou snímkou je horor Mazacia hlava (1977), ktorý sa stal kultovým. S filmom Sloní muž (1980), kde v hlavnej úlohe zažiaril Anthony Hopkins, prišiel mainstreamový úspech.

Na konte má aj legendárny seriál Mestečko Twin Peaks (1990 - 1991), rovnomenný pilotný film z roku 1990 a prequel a zároveň sequel seriálu s názvom Twin Peaks (1992). Nakrútil tiež trojicu snímok, v ktorých rezignoval na chronologický dej - Lost Highway (1997), Mulholland Drive (2001) a Inland Empire (2006). Počas svojej kariéry stihol získať tri nominácie na Oscara za réžiu a jednu za scenár a tiež množstvo ďalších cien, pričom denník The Guardian Lyncha označil za najdôležitejšieho súčasného režiséra. 

Zoznam skladieb z albumu The Big Dream

1. The Big Dream 
2. Star Dream Girl 
3. Last Call 
4. Cold Wind Blowin 
5. The Ballad of Hollis Brown 
6. Wishin' Well 
7. Say It 
8. We Rolled Together 
9. Sun Can't Be Seen No More 
10. I Want You 
11. The Line It Curves 
12. Are You Sure 
13. 'I'm Waiting Here' with Lykke Li - Exclusive bonus track 

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/davidlynchofficial

Súvisiaci interpreti: Lykke Li