Mladý talentovaný hudobník Daniel Sárkány nedávno predstavil verejnosti svoju prvú klavírnu skladbu Spomienka. Tá je inšpirovaná témou rozlúčky. "Je to moja prvá klavírna skladba, a rozhodol som sa venovať ju môjmu dedkovi, ktorý nás nedávno opustil. Preto má skladba nádych rozlúčky," hovorí Daniel.

Daniel Sárkány nie je na slovenskej hudobnej scéne nováčikom. Už od svojich 17 rokov sa venoval extrémnemu vokálu (screamu) a spolu s kapelou Drama Queen nahrali EP a pochodili nielen celé Slovensko, ale aj kúsok zahraničia. Mladý hudobník pracuje hlavne s klavírom a akustickou gitarou. "Pri tvorbe sa zamýšľam nad dobrými a zlými vecami, prečo sú veci tak, ako sú. Myslím si, že hudba ako taká má veľkú silu pomôcť. Verím, že ju má aj tá moja," hovorí muzikant.

 
Spomienke predchádzalo vydanie pesničky Wish, ktorej silnou stránkou je podľa autora samotná myšlienka skladby, poukazujúca na vďačnosť a dôveru vo vyššie dobro. "Skladbu som zložil, aby ľuďom a aj mne samému pripomínala vďačnosť, lebo mám pocit, že ľudia si veľa vecí nevážia a nevedia byť vďační za to, čo majú. Zároveň som chcel, aby som ani ja na toto podstatné slovo - ďakujem - nikdy nezabudol," vysvetľuje Daniel.

K jeho sólovej prvotine vznikol aj videoklip, ktorý sa točil v okolí mesta Bojnice a samotné nahrávanie prebiehalo v štúdiu BM Recording. Práce na nahrávke začali tesne po tom, ako Daniel opustil kapelu Marvels of Contrast. 

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Eva Sjekelová.