Koncertný cyklus City Sounds už onedlho uvedie koncert dvojice Al Di Meola a Gonzalo Rubalcaba, či vystúpenie legendárnej jazzovej speváčky Dianne Reeves. Hoci predpredajové vstupenky na prvý z menovaných koncertov sú už vypredané, fanúšikov bude na mieste čakať ešte pár zvyšných kusov.

Už 15. novembra prinesie koncertný cyklus City Sounds do hlavného mesta vystúpenie dua Al Di Meola a Gonzalo Rubalcaba, ktoré vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu predvedie kombináciu vášne, inteligencie a výbornej techniky. Koncert navyše doplní slovenský klavirista Valér Miko.

"Projekt City Sounds je mojím spoločným dielom s Mariánom Pavlovičom a vznikol v čase, keď u nás prevládol v určitom momente pocit, že chceme vytvoriť niečo vlastné, bez kompromisov. Prezentujeme scénu, ktorá vzniká v mestských kluboch a koncertných priestoroch. Pri koncerte Meola/Rubalcaba sme stavili na istotu a absolútnu kvalitatívnu špičku. Fenomenálny klavirista Gonzalo Rubalcaba bude na Slovensku dokonca koncertovať prvýkrát, preto je to pre nás výnimočná udalosť," objasňuje zámer projektu jeho organizátor Matej Šálek

"Náš cyklus reaguje na hlad edukovanej časti publika po kvalitných hudobných zážitkoch. Jeho výnimočnosť spočíva v snahe reagovať na tieto túžby a predstaviť absolútnu umeleckú špičku aj v nemainstreamových žánroch. Hoci aj za cenu nezriedka nemalého komerčného rizika," dodáva Marián Pavlovič.


Bratislava privíta aj nekorunovanú kráľovnú jazzu

17. decembra sa v rámci toho istého cyklu v Bratislave zastaví legendárna jazzová speváčka Dianne Reeves. Táto kráľovná jazzového vokálu vyniká nesmiernou virtuozitou a improvizačným majstrovstvom. Aj vďaka jedinečnosti jazzového a R&B štýlu získala ocenenie Grammy za najlepší jazzový vokálny výkon za svoje tri albumy, navyše prvú Grammy bez ohľadu na vokálnu kategóriu.

Dianne Reeves nahrávala a spoluúčinkovala s Wyntonom Marsalisom, Lincoln Center Jazz Orchestra, Chicago Symphony Orchestra pod taktovkou Daniela Barenboima a spolupracovala aj so sirom Simonom Rattleom a jeho Berlínskymi filharmonikmi. Na jej vianočnom koncerte zaznejú okrem klasických jazzových štandardov aj kompozície z nového albumu Beautiful Life.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Matej Šálek, organizátor projektu City Sounds.

Súvisiaci interpreti: Dianne Reeves