Šiesty finálový večer patril znova zverencom Dary Rolins a Michala Davida. Nechýbali spoločné piesne celých tímov, zaujímavé duety s prizvanými hosťami ani kuriózne situácie. Okrem bozkov Miloša Novotného s moderátormi medzi ne patrilo aj veľkorysé gesto Zlatej slávice Tiny, ktorú dojala interpretácia jej piesne v podaní Dominiky Šuľákovej.

Obaja koučovia podporili svoje tímy i výberom spoločných skladieb - Dara Rolins vybrala svojej štvorici súťažiacich song Free Your Mind od En Vogue, Michal David zase vsadil na svoj vlastný hit Nonstop. Večer už tradične patril i nesúťažným duetám, v ktorých sa predviedli dve súťažiace. Katarína Demská si zaspievala skladbu Imagine s Ondřejem Brzobohatým a Ivanna Bagová sa na spoločnom pódiu predviedla s Ilonou Csákovou v skladbe Teď královnou jsem já. Druhú spomínanú dvojicu sprevádzal na piane Michal David.

Koučov však očarilo aj hneď prvé samostatné vystúpenie v podaní Kateřiny Petráňovej. Tá si na nedeľný večer vybrala skladbu od Jany Kratochvílovej V stínu kapradiny. "Dokonalý výber pesničky, dala si ju božsky," pochválila speváčku Dara. Svoje hodnotenie pridal i Rytmus: "Potvrdzuješ to, že si kvalitná speváčka, bolo to precítené."

So širokým úsmevom na tvári odchádzal po svojom vydarenom vystúpení i po veľmi kladnom hodnotení všetkých koučov Miloš Novotný. Skladbu Here I Go Again od Whitesnake mu dokonale sadla. Na nálade mu určite pridali aj bozky Dary, Tiny a možno aj ten od Leoša Mareša. Tradične pozitívne hodnotenia si vypočula aj Ivanna Bagová, ktorá sa predviedla songom od Jessie J Mamma Knows Best.

Presvedčivé vystúpenie predviedla aj Dominika Šuľáková. Tá si vybrala aktuálny hit Si sám od speváčky a moderátorky Tiny, za ktorý zožala obrovský aplauz od publika. Nadšená bola i porota. "Ja nemám slov, bola tam emócia, kvalitný spev, perfektná farba. Toto číslo patrilo medzi najlepšie, čo tu dnes bolo. Myslím, že Tina sa dnes prikloní k tomu, že to bolo veľmi kvalitne zaspievané," vystihol celkovú atmosféru z vystúpenia Rytmus. Michal David dokonca polemizoval s myšlienkou, či Dominika neprekonala originál. 

Dominika Šuláková - Si sám (Hlas Česko Slovenska 2012)

Vystúpenie dojalo aj samotnú interpretku piesne. A to až natoľko, že okrem slzy dojatia potešila Tina Dominiku cenným darom. Za skvelý výkon totiž na týždeň požičala súťažiacej svoju sošku Zlatého Slávika, ktorú si podľa Tininých slov môže pokojne zobrať i domov na Slovensko.

Po niekoľkých menej vydarených vystúpeniach si svoju reputáciu napravila Katarína Demská, ktorá ponúkla publiku svoje podanie piesne You Had Me speváčky Joss Stone. "To bol obrat o 180 stupňov, bolo to úžasné," pochválil speváčku Pepa Vojtek. Veľmi ti padla tá pesnička, dnes si aj mňa dostala, je to tvoje najlepšie vystúpenie čo som počul v Hlase Česko Slovenska," pridal svoj názor Michal David. S týmito slovami súhlasili aj Rytmus s Darou.

Počas priameho prenosu však mohli byť diváci svedkami i menej kvalitného vystúpenia, aj to však iba z polovice. Postaral sa o to Brunno Oravec, ktorý notoricky známy hit Voda čo ma drží nad vodou z dielne kapely Elán takmer celý odspieval s rukami vo vreckách. Tento postoj na diváka nepôsobil príliš príťažlivo, rovnako ako prekvapivo rozkolísaný spev. "Začiatok bol troška neistý. O chvíľu si to tam poslal úžasne," okomentoval vystúpenie Vojtek. Rovnako prekvapený z neistého začiatku bol i jeho kouč Michal David.

Emotívna bodka za šiestym finálovým kolom patrila Zuzane Mikulcovej a piesni Beautiful, ktorej pôvodnou interpretkou je Christina Aguilera. Michal David vyzdvihol jej hru na piane a označil jej číslo za najlepšie číslo večera. Rytmus jej zase prisľúbil, že sa raz príde pozrieť na jej koncert.

Tento finálový večer bol posledným priamym prenosom, počas ktorého sa predviedli súťažiaci z tímov dvoch koučov. Už o týždeň sa totiž súťažiaci zo všetkých štyroch tímov postavia na jedno pódium v rámci spoločného finálového kola. Ešte predtým sa však v pondelkovom vyraďovaní dozvieme, kto z tímu Dary a Michala opustí súťaž.

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Hlascs.markiza.sk