Škótska rocková kapela Primal Scream predstavila novú skladbu I Can Change. Novinka je ďalšou zverejnenou nahrávkou z pripravovaného albumu Chaosmosis, ktorý uvedú na trh v piatok 18. marca.

Formácia fanúšikom už vo februári ako prvý singel ponúkla pieseň a videoklip Where The Light Gets In. Okrem americkej hudobníčky, modelky a herečky Sky Ferreira na svojej jedenástej štúdiovke spolupracovali tiež s kapelou Haim či hudobníčkou Rachel Zeffira.

Kapela oznámila, že vydanie nového albumu podporí ešte pred sezónou letných festivalov aj niekoľkými koncertmi. Vystúpi napríklad v Aberdeene, Glasgowe, Londýne a Manchestri. 

Vypočujte si skladbu I Can Change na Deezeri:



Primal Scream sa na hudobnej scéne pohybujú od roku 1982. Debutový album Sonic Flower Groove však vydali až o päť rokov neskôr. Okrem toho majú na konte aj štúdiovky Primal Scream (1989), Screamadelica (1991), Give Out But Don't Give Up (1994), Vanishing Point (1997), XTRMNTR (2000), Evil Heat (2002), Riot City Blues (2006), Beautiful Future (2008) a More Light (2013).

Kapela v súčasnosti pôsobí v zostave Bobby Gillespie (spev), Andrew Innes (gitara), Martin Duffy (klávesy) a Darrin Mooney (bicie nástroje). Na koncertoch ich dopĺňajú aj Simone Butler (basgitara) a Barrie Cadogan (gitara). 


Zdroj: SITA (Pitchfork.com, Diymag.com, archív) + Hudba.sk (NME.com)
Foto: Deezer.com

Súvisiaci interpreti: Primal Scream