Každý rok sú naše mozgy v tomto období masírované Vianocami. Či idete do obchodu, otvoríte chladničku, alebo aj záchod. Zovšade na vás vyskočia gýčové reklamy a obohraté songy. Občas sa ale podarí aj niečo výnimočné. A tohto roku Vianoce vyhrala kapela Steel Panther.

Magnet týždňa

Na prvé počutie je The Stocking Song od Steel Panther len ďalšia tragická kravina. Táto banda však nezostala nič dlžná svojmu menu a všetko zachraňuje text, ktorý je – ako by sa dalo čakať – plný dvojzmyslov a lascívnych odkazov. Spraviť si z Vianoc takúto prdel je proste dokonalé. (pm)


Šroty týždňa

Ak by ste mali pochybnosti, že aj hudba je len biznis, do reality vás vráti situácia okolo legendárnej black metalovej kapely Immortal. Podľa nórskeho Dagbladet sa frontman Abbath Doom Occulta (vlastným menom Olve Eikemo) pokúsil patentovať názov a logo kapely. Ostatným sa to očividne nepáčilo, takže si najali právnikov a Abbatha zažalovali. Ak ste po piatich rokoch čakali nejakú novú hudbu, musím vás sklamať. Tak skoro sa jej asi nedočkáte. (pm)


The Rolling Stone označil debutový album kapely Korn za najdôležitejšiu metalovú nahrávku posledných dvoch dekád. Samo o sebe by to bola skôr informácia, ktorá by sa mala dostať do magnetu. V rozhovore pre magazín však členovia odhalili, že pri jeho nahrávaní boli zväčša na piku. Nechcem nikoho na nič nahovárať, ale vzhľadom na kvalitu ich posledných albumov by sa k nemu asi mali vrátiť. (pm)


Týždeň ušami Rudiho Rusa
(viac vždy v pondelok o 22:00 na Rádiu_FM v relácii Headbanger_FM)

Dánska modelka nahráva svoj debutový album. Pomáhajú jej Garm z Ulver a ďalšie blackmetalové veličiny. Meno Myrkur by sme si mali naozaj zapamätať.



Takto sme v metalovej show Headbanger_FM minulý týždeň vzdávali hold Dimebagovi pri príležitosti 10. výročia jeho úmrtia. Vypočujte si, ak ste nestihli.

Nightingale sú späť a ja mám z toho radosť. Dan Swanö a jeho hlas, to je stávka na istotu.


From Our Hands zahrali v piatok v bratislavskom Randale fantastický koncert. Toto je najlepšia skladba z ich nového albumu.


Novinky

Britské punkové legendy The Exploited ohlásili nový album! Vyjsť by mal budúce leto, takže vás priebežne budeme informovať. Je to prvá novinka odvtedy, ako ich spevák Wattie Buchan dostal infarkt priamo na pódiu počas vystupovania v Lisabone. Vyzerá to tak, že sa už zotavil, takže je to dvojnásobný dôvod na radosť. (pm)


Nový album môžeme čoskoro očakávať aj znovuzrodenej formácie Coal Chamber. Podľa slov frontmana Deza Fafaru už je doska hotová. A malé prekvapko – podľa informácií stránky Metal Insider sa na nahrávke podieľal aj Al Jourgensen z Ministry! (pm)


A nový album rozhodne nemá hotový Metallica. V nedávnom rozhovore to zrejme nechtiac prezradil basák Rob Trujillo. Ale tak snáď sa raz dočkáme aj tohto kúsku. (pm)

Vyzerá to tak, že Megadeth bol bez bubeníka iba pár týždňov. Syn frontmana kapely, Justis Mustaine, zverejnil video s názvom „Nový bubeník Megadeth?“ Podľa viacerých zdrojov by to mohol byť ich bývalý bubeník Nick Menza, aj keď on sa k tomu vyjadril len veľmi vlažne. Predpokladám, že za pár dní bude informácia oficiálne vonku, takže si treba len chvíľu počkať. (pm)


Dajte si  nový lyric videoklip od Devina Townsenda zvaný March of the Poozers! Song pochádza z druhého CD jeho nového albumu Z2, Dark Matters. (ak)  



Blacková smečka zo Švédska, Marduk, vypustila nový song z albumu Frontschwein. Skladba sa volá Warheland a budete ju môcť počuť na nadchádzajúcej doske, ktorá vyjde v januári. (ak)



Fleshgod Apocalypse vydali nový videoklip k songu Epilogue z ich novej fošne Labyrinth, ktorá je ich najlepšou! Ich tretí album vyšiel v auguste tohto roka. Pozrite sa na uletené obrázky k novej skladbe. (ak)



Haluze týždňa

Aj politici dokážu byť zábavní. Nie, to nie je žiadna provokácia. Kanadský premiér na nedávnej party zahral so skupinou Van Cats klasiku od Guns N‘ Roses Sweet Child O‘ Mine. (pm)


Ako by asi znel deathcore, keby ste trochu zmenili ladenie? Túto otázku si položil Steve Tereberry. A rovno ju aj zodpovedal. Výsledok? Pozrite si nižšie. (pm)


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.
Autori: Pavol Magic (pm), Adrián Kozák (ak), Rudi Rus (rr)
Foto: https://www.facebook.com/steelpantherkicksass

Súvisiaci interpreti: Korn, Steel Panther