Česká formácia Midi Lidi, ktorá na festivale Pohoda roztancovala tisícky ľudí pod hlavným pódiom, sa už o pár dní predstaví v štyroch slovenských mestách. V rámci série koncertov s nimi vystúpi aj česko-slovenský projekt Monikino Kino.

Elektro-popový ošiaľ menom Midi Lidi patrí k jedným z najžiadanejších hudobných produktov českej scény. Pochádzajú z Brna a fungujú spolu od roku 2006. Ich prvý album s názvom Čekání na Robota (2007) si vyslúžil nomináciu na cenu Anděl, ale skupina sa dostala do pozornosti najmä vďaka filmu Protektor Marka Najbrta, ku ktorému nahrali soundtrack a ktorý neskôr ocenili Českým levom. Na konte majú okrem ďalších soundtrackov aj albumy Hastrmans, Tatrmans & Bubáks (2009) a Operace Kindigo! (2011).

Formáciu Monikino Kino založili Petr Marek a Monika Modriaková. Zaujímavosťou je, že prvý zo spomínaných umelcov je zároveň aj zakladajúcim členom kapely Midi Lidi. Hoci toto duo spolu funguje ešte len jeden rok, podarilo sa im dostať do povedomia širšej verejnosti, ktorá ich prijíma s nadšením.

Termíny koncertov:

23. 10. - Trenčín, Klub Lúč
24. 10. - Bratislava, KC Dunaj
25. 10. - Košice, Tabačka Kulturfabrik
26. 10. - Piešťany, ZiWell

Zdroj: SITA, PR
Foto: Facebook.com/midi.lidi - Mizuki Nakeshu

Súvisiaci interpreti: Midi Lidi