Na Slovensko už v pondelok 19. novembra prvýkrát zavíta anglická alternatívna rocková kapela Antimatter. Slovenským fanúšikom príde predstaviť úplne nový album Black Market Enlightenment. Nahrávka vyšla 9. novembra.

Kapela Antimatter vznikla v roku 1997 v anglickom Liverpoole ako projekt speváka a skladateľa Micka Mossa a bývalého člena kultovej britskej kapely Anathema Duncana Pattersona. Spolu vydali tri albumy - Saviour (2001), Lights Out (2003), Planetary Confinement (2005) - a koncertnú nahrávku Live@K13 (2004).

Na týchto raných albumoch sa Mick a Duncan sústredili na melodické vokálne linky, temnú elekroniku a vyváženú hranicu medzi gothic rockom a trip-hopom. Krátko po vydaní tretieho albumu však Patterson kapelu opustil a Moss pokračoval sám. Kvalite projektu to však neuškodilo, čo potvrdil výborný štvrtý album Leaving Eden (2007). V priebehu ďalších rokov sa tvorba Antimatter neustále vyvíjala a do diskografie postupne pribudli ďalšie albumy Fear of a Unique Identity (2012) a Judas Table (2015).


Tvorbu kapely je tažké zaškatuľkovať, ide o jedinečnú zmes melancholického, progresívneho rocku s prvkami gothic rocku, dark ambientu a art rocku. Živé vystúpenia Antimatter sú vždy silným hudobným a umeleckým zážitkom. Koncert je určený pre všetkých milovníkov kvalitného alternatívneho a progresívneho rocku.

Ako predskokan na koncerte vystúpi domáca symphonic metalová kapela Symfobia a jedna zahraničná kapela. Vstupenky na koncert sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zdroj: Predpredaj.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Antimatter