Epická, takmer šesťminútová skladba s agresívnou energiou a temným videoklipom je tou najvzrušujúcejšou ochutnávkou avizovaného štvrtého albumu britských rockerov, akú si fanúšikovia mohli želať. Ak budú aj ďalšie novinky znieť takto, môžeme len dúfať, že ich v auguste na Grape festivale zahrajú čo najviac.

Titulná skladba albumu What Went Down mala premiéru v utorok v šou Annie Mac na BBC Radio 1, kde ju spevák a gitarista skupiny Yannis Philippakis označil za ich najdivokejšiu. Novú štúdiovku formácia nahrávala vo Francúzsku, vyjde 28. augusta a ponúkne celkovo desať piesní.

O produkciu nahrávky sa postaral James Ford, s ktorým už spolupracovali napríklad Mumford & Sons, Arctic Monkeys, Haim či Florence and the Machine. Podľa Philippakisa pôjde o najlepší album kapely. Prvý singel znie naozaj sľubne, čo poviete? 


Foals vznikli v roku 2005 v Oxforde. V marci 2008 vydali prvý album Antidotes, po ktorom nasledovali nahrávky Total Life Forever (2010) a Holy Fire (2013). S poslednou menovanou sa dostali v britskom albumovom rebríčku na druhú priečku, čo je ich zatiaľ najlepšie umiestnenie v tejto hitparáde. Na konte majú tiež niekoľko EP nahrávok a single ako Cassius, Balloons, Spanish Sahara či My Number. Podarilo sa im získať dve NME Awards či Q Award. 

Naživo si môžete s Foals zaskákať v piatok 14. augusta na Grape festivale, kde sa tento rok predstavia aj José González, Selah Sue, Netsky Live, The Maccabees, MØ, Triggerfinger, Kadebostany či BRNS, ale aj to najlepšie z domácej a českej nezávislej scény ako Para, Puding Pani Elvisovej, Le Payaco, Lenka Dusilová, Tata Bojs, Billy Barman, Fallgrapp, Lavagance, Katarzia, Bad Karma Boy, Walter Schnitzelsson, Fresh Out of the Bus, Purist, Swan Bride a ďalší.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív), Hudba.sk
Foto: Nabil - Facebook.com/Foals

Súvisiaci interpreti: Foals