Skladá pre Rihannu, Selenu Gomez či Gwen Stefani a hoci má Charli XCX len 23 rokov a za sebou dva vlastné štúdiové albumy, stojí ako šedá eminencia za mnohými veľkými popovými hitmi. Teraz má v pláne dobyť rebríčky a získať uznanie sama pre seba.

Viacerí si určite budú pamätať jej hity Fancy s raperkou Iggy Azalea či sólo singel Boom Clap, ktorý bol soundtrackom k filmovému hitu Fault In Our Stars. Charli XCX sa dokonca predstavila na Slovensku v rámci turné speváčky Katy Perry. Na dlhé mesiace však jej hviezda upadla do zabudnutia. V nedávnom rozhovore pre magazín Fader sa však rozhovorila okrem iného aj o svojich veľkolepých plánoch na rok 2017.

Speváčka, ktorá sa kedysi bála skladať priamočiary pop, hoci ho milovala, sa vyjadrila, že by chcela "nahrať najlepší popový album budúceho roka." Čerešničkou na torte je, že už sa nebojí byť sama sebou a robiť hudbu, akú chce. "Keď píšem pre iných interpretov, stávam sa nemilosrdnou. Nahliadam na to ako na kreatívny proces, no akonáhle je pieseň hotová, chcem zarábať. Chcem, aby tí najväčší umelci spievali môj song, chcem, aby boli číslom jeden. Keď ide o moju vlastnú nahrávku, tieto sračky idú bokom, takže iba premýšľam nad tým, čo je umelecké, a čo verím, že je krásne."

Pred pol rokom začala na novej nahrávke pracovať s produkčným tímom Stargate a s britským producentom SOPHIE. V tejto kolaborácii sa spája zmysel pre veľké popové hity a sofistikovanejšiu klubovú hudbu. "Nechcela som spraviť album len so SOPHIE a nechcela som spraviť album len so Stargate. Cieľom je vytvoriť progresívnu popovú hudbu. Išlo o vedomosť, že obe strany môžu skvele vychádzať a v jednej miestnosti vyťažiť čo najviac zo silných stránok toho druhého," vysvetlila Charli.


Miluje komerciu a neprekáža jej, že je "fake"

"Myslím, že moju najlepšiu hudbu robím so Stargate, pretože vedia, ako moje nápady upraviť čo najrýchlejším spôsobom. Môžete byť najsračkovejším skladateľom na svete a prísť za nimi a Stargate to okresajú a vyrobia zasraný hit. Čo znie, akoby som bola celkom neschopná, ale som s tým úplne v pohode," smeje sa a dodáva, že jej nový album je najkomerčnejší, aký kedy urobila, no neprekáža jej to, lebo miluje popovú komerciu.

"Myslím, že som si to nikdy nepriznala. Namiesto toho som stále robila porozchodové songy alebo emocionálne zamilované pesničky. Ale nikdy ma nikto nepodviedol, to prišlo akoby z romantických filmov. Vždy som bola úplným opakom toho, o čom som písala, pretože milujem chodiť na párty a keď idem von, nerada počúvam lovesongy, preskakujem ich," priznala sa. 

"Vždy som sa veľmi starala o moje postavenie ako skladateľky alebo ako niekoho, koho ľudia dobre prijmú," hovorí Charli. "A teraz už to nerobím. Čím som staršia a čím viac som si sebou istá, tým viac sa cítim pohodlnejšie, keď ma niekto spochybňuje. Neprekáža mi, ak si ľudia myslia, že som "fake", uzavrela sebavedomo.


Zdroj: TheFader.com
Foto: Facebook.com/CharliXCXMusic

Súvisiaci interpreti: Charli XCX