V nočnej šou Jimmyho Fallona spomínala speváčka Ariana Grande na svoj kontakt s Arethou Franklin a predviedla emotívnu poctu v podobe skladby (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, ktorú si od Arethy požičali aj Celine Dion, Alicia Keys, Mary J. Blige, Whitney Houston či Rod Stewart. Aj to je dôkaz, že Aretha Franklin inšpiruje generácie umelcov.

Keď skladbu spievala pred tromi rokmi Aretha Franklin v Kennedy Center pri príležitosti ocenenia spoluautorky hitu (You Make Me Feel Like) A Natural Woman Carole King, jej hlas rozplakal Baracka Obamu už pri prvých slovách a vystúpenie patrí do kategórie legendárnych. Prišla v obrovskom kožuchu a začala hrať na klavíri, no na konci vystúpenia už stála, hlasom rozochvela srdce každého v sále a napokon aj odhodila kožuch. Aretha Franklin bola jednoducho výnimočná, nezameniteľná a aj nenahraditeľná v absolútnej hĺbke týchto slov.


Keď volá Aretha

So soulovou kráľovnou sa viackrát stretla aj zástupkyňa novej generácie speváčok Ariana Grande. "Stretla som ju párkrát. Spievali sme v Bielom dome a ona bola tak zlatá a milá," uviedla v noci na dnes v šou Jimmyho Fallona. Veľkým prekvapením však pre mladú speváčku bolo, keď jej raz zazvonil telefón a počula: "Ahoj, tu Aretha," vtedy sa len v šoku spýtala, či Franklin. Kráľovná soulu ju požiadala, aby si vypočula jej hudbu, čo bolo pre ňu veľkou poctou.

"Bolo to niečo také, akože ó môj bože, aká česť, že to budem môcť počúvať. Ďakujem, že si na mňa myslela. Pošli mi správu alebo pošli mi mp3 alebo niečo," spomínala speváčka. Aretha Franklin jej povedala, že to urobiť nevie, ale pošle jej to. Za štyri mesiace jej prišlo CD. "Bolo to pekné, úžasné," dodala Ariana Grande, ktorá sa vo Fallonovej šou za hudobného doprovodu kapely The Roots pridala k zástupu speváčok, ktoré si od Arethy Franklin prepožičali jej pieseň (You Make Me Feel Like) A Natural Woman.


Skladbu (You Make Me Feel Like) A Natural Woman o niekom, kto vám dá kľúč od vlastnej duše a vy sa stanete naozajstnou ženou, napísali v roku 1967 Carole King a Gerry Goffin s podporou producenta Jerryho Wexlera. Samotná Carole King skladbu prespievala a zaradila ju na svoj album Tapestry v roku 1971.


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: reprofoto / NBC

Súvisiaci interpreti: Aretha Franklin, Ariana Grande