Organizátori Grape festivalu potešili svojich fanúšikov zverejnením ďalších dvoch mien z budúcoročného programu. Na piešťanskom letisku v druhý deň festivalu, v sobotu 10. augusta 2019, na hlavnom pódiu vystúpia britská kapela Rudimental a švédska speváčka Tove Lo.

Štvorica Rudimental patrí momentálne k najžiadanejším elektronicko-popovým kapelám. Ich hity These Days, Not Giving InFeel The Love, či Waiting All Night, na ktorých spolupracovali so spevákmi ako John Newman, Ella Eyre, Alex Clare, Jess Glynne či Macklemore, majú na Youtube spolu neuveriteľných 600 miliónov videní.

Ich fúzia tanečného popu s drum&bassom funguje skvele. Najmä live koncerty, kde sa na pódiu stretáva niekedy až desať hudobníkov, sú neopakovateľným zážitkom. Na piešťanskom letisku im bude patriť v sobotu hlavný večerný čas.


Alternatívny pop v podaní Švédky Tove Lo si našiel množstvo fanúšikov najmä po vydaní megahitu Habits, ktorý sa umiestnil v Top 10 singlových rebríčkov v jedenástich krajinách. Následne sa stala predskokankou na turné Katy Perry a jej kariéra bola naštartovaná. Prišli ďalšie hity, dva štúdiové albumy a najnovšie minulý týždeň vydala nový singel Cycles. Tove však nepíše skladby iba pre seba, spolupracovala napríklad s Icona Pop, Ella Eyre alebo Florrie. Na Slovensku vystúpi vôbec po prvý raz práve na Grape.

Grape festival 2019 sa uskutoční 9. a 10. augusta na letisku v Piešťanoch a medzi potvrdenými menami už sú aj The Kooks, Chvrches, Dub FX, Aphrodite či Andy C


Redakciu Hudba.sk za organizátorov festivalu informovala PR manažérka Denisa Chylová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Rudimental