Utorkový zápas Slovenska a Českej republiky na olympijskom hokejovom turnaji v Soči opäť raz sprevádzali silné emócie. "Bratská láska" sa u niektorých fanúšikov zmenila na nenávisť a v diskusiách nechýbali urážlivé komentáre na jednu či druhú stranu. Spevák Ben Cristovao sa na to nemohol pozerať a podporil Slovákov.

"Gratulujem naším chlapcom k výhre, ale nepochopím, čo sa s nami deje v komentároch zápasu. Nechápem, že je možné, že si navzájom neprajeme, alebo, čo je ešte horšie, že sa niektorí naši spoluobčania vyťahujú na Slovákov alebo urážajú ich hokej," napísal Ben Cristovao vo facebookovskom statuse, ktorým si získal sympatie u fanúšikov na oboch stranách rieky Moravy.

"Dúfam, že moji fanúšikovia sú inteligentní ľudia, ktorí, rovnako ako ja, vidia Slovákov ako bratov a nikdy ako nepriateľov. Pre mňa vždy, keď Slovensko v čomkoľvek víťazí, beriem to akože to máme doma. Už od detstva som tak vychovávaný. To si radšej robte prdel z mojej farby ako zo susedov, s ktorými väčšina z nás vyrastala," dodal rozhorčený spevák a raper česko-angolského pôvodu, ktorý sa v minulosti na vrcholovej úrovni venoval inému zimnému športu - snowboardingu.

O jeho pozitívnom prístupe k Slovensku a slovenčine svedčí aj nedávna spolupráca s raperom Egom z Kontrafaktu. V skladbe Molly chcú poukázať na problém užívania extázy medzi mladými ľuďmi.


Text: Hudba.sk (zdroj: Facebook.com/Cristovao.Ben)
Foto: Bencristovao.com

Súvisiaci interpreti: Ben Cristovao