Presne rok po úspešnom koncerte kapely bubeníka Poogie Bella s hosťom Jurajom Griglákom v Bratislave sa garde otočí a jeden z najlepších slovenských basgitaristov bude hostiť slávneho Američana.

3. apríla sa slovenská hudobná špička v Nu Spirit Clube spojí s tou americkou a opäť budete môcť zažiť jedinečnú atmosféru spoločného koncertu zoskupenia Juraj Griglák & Company featuring Poogie Bell. Griglákov band tvoria aj ďalšie výrazné hudobné osobnosti: Ondřej Štveráček na tenor-saxofóne, Michal Bugala na gitare a za klávesy sa posadí Eugen Vizváry. Tento projekt hrá autorskú tvorbu Grigláka a Vizváryho v štýle fusion, jazz a funk. V spojení s velikánom, akým je Poogie Bell, bude koncert nepochybne silným zážitkom.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Talent Juraja Grigláka dávno prerástol slovenské hranice. Je firemným hráčom prestížnej značky Sadowsky, získal niekoľko prestížnych ocenení a má za sebou diskografiu plnú kvalitných albumov. Tým najznámejším je jeho sólový album Bass Friends z roku 2001, ktorý vyšiel v digitálnej reedícii. Nahrávka zaujala aj zahraničnú kritiku a výsledkom bolo vysoké hodnotenie magazínu Bass Player.

Spolupráca s Poogie Bellom nie je náhodná. Američan je hosťom na Jurajovom pripravovanom albume a Juraj je opäť členom kapely Poogie Bell band, s ktorou pred rokom absolvoval turné v Anglicku a Rakúsku. Druhému spoločnému koncertu na Slovensku predchádza opäť európske turné Poogie Bell bandu (Holandsko, Nemecko, Belgicko, Francúzsko), ktorého sa Juraj tento mesiac zučastní.

Pre slovenského hudobníka ide o veľký úspech a poctu, pretože Bell je dlhoročným spoluhráčom tej najväčšej hudobníckej elity. Jeho jedinečný rytmický talent využili napríklad David Bowie, Erykah Badu, Al Jarreau, alebo Roberta Flack, najviac sa však preslávil ako bubeník legendárneho basgitaristu Marcusa Millera.

Okrem Bratislavy si umenie oboch hudobníkov budú môcť vychutnať aj fanúšikovia v Novom Meste nad Váhom, Martine, Žarnovici, Tatranskej Lomnici a v Prahe.

Termíny koncertov Juraj Griglák & Company featuring Poogie Bell:

30. 3. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
31. 3. - Martin, Bar Museum
1. 4. - Žarnovica, Cukráreň Alžbetka
2. 4. - Tatranská Lomnica, Humno
3. 4. - Bratislava, Nu Spirit Club - predpredaj
4. 4. - Praha, Jazz Dock

Informácie pre Hudba.sk poskytol Matej Šálek, PR manažér koncertu.

Foto: Poogiebell.net

Súvisiaci interpreti: Juraj Griglák