Dvaja muži, ktorí čelia obvineniu z plánovania vraždy britskej soulovej speváčky Joss Stone, sa postavili pred súd. Tridsaťjedenročný Junior Bradshaw a 34-ročný Kevin Liverpool však popierajú, že chceli speváčku zavraždiť, okradnúť a vážne jej ublížiť.

Dvojicu zatkli v júni 2011. Mužov objavili neďaleko speváčkinho domu v Cullomptone v grófstve Devon. Našli u nich meče, povraz, vrece na mŕtvoly a mapy okolia, kde speváčka býva. Mali pri sebe i odkaz s textom "Nájdi rieku, do ktorej ju hodíme." Súdny proces by mal trvať najviac tri týždne. Účasť 25-ročnej Stone na procese sa neočakáva.

Aktualizácia (17:00): Speváčka sa napokon pojednávania zúčastnila. Na súde uviedla, že o prípravách na jej zabitie sa dozvedela od policajtov až po tom, čo podozrivých Juniora Bradshawa a Kevina Liverpoola zatkli.

Rodáčka z Doveru Joss Stone sa preslávila v roku 2003 zásluhou multiplatinového albumu The Soul Sessions. Darilo sa aj ďalšej štúdiovke Mind Body & Soul, z ktorej pochádza hit You Had Me. Ten je dodnes jej najúspešnejším singlom. Album aj skladbu v roku 2005 nominovali na Grammy a Stone si vtedy vyslúžila nomináciu v kategórii Najlepší nováčik. S treťou štúdiovkou Introducing Joss Stone (2007) sa jej po prvý raz podarilo dostať do amerického albumového rebríčka, kde obsadila druhé miesto, a v prvej desiatke sa umiestnili aj Colour Me Free! (2009), LP1 (2011) a The Soul Sessions Vol. 2 (2012).

V roku 2009 sa stala členkou superskupiny SuperHeavy, v ktorej pôsobí spolu s Daveom Stewartom, A. R. Rahmanom, Mickom Jaggerom a Damianom Marleym. Počas svojej kariéry predala okolo 13 miliónov albumov a získala dve Brit Awards a jednu cenu Grammy. V roku 2012 jej majetok odhadli na 10 miliónov libier a obsadila piate miesto v rebríčku najbohatších britských hudobníkov mladších ako 30 rokov.

Informácie zverejnila webstránka www.bbc.co.uk.

Zdroj: SITA
Foto: Jossstone.com

Súvisiaci interpreti: Joss Stone