V malebnom prostredí Bielych Karpát v obci Mostište pri Púchove sa 5. a 6. augusta uskutoční 2. ročník multižánrového, nezávislého festivalu Vúdstok, ktorý čerpá inšpiráciu z kultového rovnomenného predchodcu. Programovú štruktúru festivalu bude tvoriť pestrá zmes kapiel slovenskej i českej alternatívnej hudobnej scény.

Dva festivalové dni naplnené radosťou a príjemnou atmosférou otvoria lokálne kapely a interpreti ako Juraj Vačko, Martin Kubečka či skupina Krahulec. Niektoré kapely ako Papyllon, Genuine Jacks, Seventh Weapon, Kiero Grande či Acustica de Luxe si návštevníci budú možno pamätať z minulého roka, ale v programe sa vyskytujú najmä umelci a skupiny, ktoré vystúpia prvýkrát.

Tento rok svoju premiéru na festivale Vúdstok zažijú napríklad z Rádia FM poslucháčom dobre známy Archívny chlapec, progresívny post punk v podaní bratislavských 52 Hertz Whale, miláčik klubovej scény Dáša Fon Fľaša a z festivalu Sziget si do Púchova odskočí aj indie rocková skupina Queer Jane.


Chalani z Max Bazowski, ktorí minulý rok na festivale hrali ako na jednom zo svojich prvých festivalov vôbec, sa po roku vrátia na miesto činu, pričom za rok sa im toho podarilo celkom dosť. Dostať ocenenie na Radiohead_awards Rádia FM, vystúpiť na najlepšom slovenskom festivale Pohoda a dokonca ich spomenul Vic Gallowy vo svojej reportáži z Pohody, ako jeden z nádených objavov na slovenskej hudobnej scéne.

Chiki liki tu-a, to je meno, ktoré snáď ani nie je treba predstavovať. Prešovská kapela, ktorá je hosťom viacerých známych festivalov, odohrala za svojich 20 rokov na slovenskej hudobnej scéne viac ako 1200 koncertov a po prvýkrát tento rok vystúpi aj v púchovskej doline. 

Okrem skvelých kapiel na návštevníkov čaká aj sprievodný program čajovne, sledovanie nočnej oblohy teleskopom, ranné cvičenie jógy či možnosť pokochať sa výstavou diel lokálnych umelcov. Pri gastronomických zážitkoch si na svoje prídu mäsožravci aj bylinožravci. Permanentka na všetky festivalové dni stojí 5 Eur, avšak lístky budú dostupné iba na mieste.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Júlia Syrná z OZ Mŕtva kosť.

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a