Richard Müller zavítal s projektom 15 rokov bez Filipa aj do Veľkej Británie. Hudobná oslava a pocta Jarovi Filipovi v známom londýnskom kostole Union Chapel mala veľký úspech. Na Richarda Müllera navyše čakalo v britskej metropole prekvapenie. Koncert si totiž nenechala ujsť ani jeho dcéra Ema, ktorá žije v Paríži.

Piesne legendárneho Jara Filipa v nových aranžmánoch v podaní Richarda Müllera, Andreja Šebana majú na rozbehnutom turné krásne ohlasy. Inak tomu nebolo ani v Londýne, kde si prišli na svoje miestni Slováci a Česi.

"Koncerty v Londýne bývajú vždy veľmi pekné. Je vidno, že ľudia, ktorí tam žijú, si vychutnávajú každý moment. Vážia si umelcov, ktorí za nimi prídu. Rád by som sa poďakoval Slovákom a Čechom za úžasnú atmosféru. Čo mňa osobne mimoriadne potešilo, bolo to, že som na koncerte videl moju dcéru Emu. Prišla ma pozrieť z Paríža, kde študuje. Bol to pre mňa krásny moment," vyznal sa Richard Müller.

Umelci vystúpili v Union Chapel - kostole označovanom za architektonický poklad Londýna. "Organizátori nám povedali, že môžeme hrať maximálne do 88 decibelov. Čiže sme hrali o niečo tichšie ako obvykle, ale malo to obrovské čaro. Všetci sme sa prispôsobili a napriek tomu že tam bolo okolo 700 ľudí, pôsobilo to veľmi komorne," opisuje atmosféru Richard.

15 rokov bez Filipa v Union Chapel v Londýne Zdroj: Katarína BellPozrite si viac fotiek z Londýna v galérii

Výnimočné turné absolvuje Richard Müller s Andrejom Šebanom. Obaja sú so spoluprácou spokojní. Oceňujú ju aj fanúšikovia, ktorí si vyžiadali pridanie koncertu v Hlohovci. Do rodného mesta Richarda Müllera zavíta projekt 13. novembra. "S Andrejom Šebanom sa nám hrá fantasticky, je to skvelý hudobník, kapelmajster a aranžér. Ľudia ho vnímajú maximálne pozitívne. Je to radosť pre všetkých, vrátane mňa. Na koncert v Hlohovci sa mimoriadne teším. Keď som tam naposledy hral, povedal som publiku, že na toto som čakal 20 rokov. Fanúšikovia odpovedali - aj my. Čo viac si človek môže želať," teší sa Richard Müller.

Unikátne turné 15 rokov bez Filipa je udalosťou tohtoročnej jesene a zažiť ju môžete v 20 slovenských a českých mestách. Pred Londýnom odštartovalo turné štyrmi domácimi koncertami vo Zvolene, Prievidzi, Banskej Bystrici a Lučenci. Vstupenky sú k dispozícii v sieti Predpredaj.sk a v miestnych pokladniach.

Prečítajte si: Výlet do minulosti: Müller, Filip a štyri albumy plné nadčasových skladieb

Zostávajúce koncerty turné 15 rokov bez Filipa:
   
20. 10. - Nitra, PKO        
21. 10. - Žilina, Dom Odborov           
22. 10. - Martin, Kino Strojár         
23. 10. - Ružomberok, Dom kultúry A. Hlinku       
25. 10. - Poprad, Dom kultúry      
26. 10. - Prešov, Kino Scala        
27. 10. - Košice, Spoločenský pavilón       
28. 10. - Humenné, Mestské kultúrne stredisko       
1. 11. - ČR - Brno, Sono Centrum       
2. 11. - ČR - Zlín, Kongresové centrum
3. 11. - ČR -  Praha, Hybernia
13. 11. - Hlohovec, Športová hala na Zábraní         

14. 11. - ČR - Ostrava, Garage club     
16. 11. - Piešťany, Dom umenia
18. 11. - Bratislava, Aegon aréna NTC

Vstupenky:  Predpredaj.sk  

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Katarína Bell

Súvisiaci interpreti: Jaro Filip, Richard Müller