Kráľovnú popu údajne oslovila spoločnosť Live Nation, ktorá jej ponúkla zmluvu na 100 miliónov amerických dolárov.

Jedna zo štyroch popredných korporácií vo svetovom hudobnom priemysle Warner Music Group, zastrešujúca vydavateľstvá ako Atlantic Records a Warner Bros. Records, bola domovom Madonny počas celej jej doterajšej 25 ročnej speváckej kariéry. Pred 12 rokmi si slávna speváčka s pomocou Warner Music založila vlastné vydavateľstvo Maverick Records, ktoré sa stalo domovom speváčky Alanis Morissette a bolo aj základňou The Prodigy v USA. Nedávno však Madonna svoj podiel v Maverick Records predala materskej spoločnosti Warner Music Group a údajne uvažuje nad odchodom do iného veľkého vydavateľstva.

Madonna a jej obchodní partneri Guy Oseary a Ronnie Dashev vlastnili 60% majetku spoločnosti Maverick Records, kým Warner Music bol vlastníkom zvyšných 40%. V marci však prehlásili, že vlastníci z Warner Music porušili podmienky zmluvy, klamali pri uvádzaní ziskov vydavateľstva a svoj podiel zle manažovali, čím pripravili Madonnu a jej partnerov o milióny dolárov. Následne predstavenstvo Warner Music podalo žalobu proti Maverick Records, s tvrdením, že vydavateľstvo korporáciu ochudobnilo o desiatky miliónov dolárov.

Tvrdeniam, že po predaní Maverick Records Madonna opustí Warner Music, poprel hovorca vydavateľstva Bert Fields: "Predanie jej podielu korporácii bola efektívna cesta ako vyriešiť súdny spor. Je to čisté a spravodlivé a nemá to nič spoločné s jej nahrávacou zmluvou."

Ak by Madonna prijala ponuku spoločnosti Live Nation, ktorá je trhovým gigantom v organizovaní hudobných podujatí po celom svete, zmluva pokrývajúca jej živé vystúpenia i vydávanie a predaj hudby by mala hodnotu 100 miliónov dolárov. Tým by prekonala kontrakt Robbieho Williamsa s EMI z roku 2002.

Madonna práve pracuje na svojom novom albume, na ktorom medzi hosťami nebude chýbať hviezdny producent Timbaland s Justinom Timberlakeom. Kde ho americká speváčka vydá, je zatiaľ otázne.

Zdroj: Music-news.com, Nme.com