Ak aj vás pobavila pesnička Vaša Patejdla venovaná stránke katastra nehnuteľností, vedzte, že nielen na Slovensku sa hudobné legendy za dobrú výslužku nechajú na staré kolená nahovoriť na hocijakú somarinu. Slávny frontman Sex Pistols John Lydon, známy vo svete punku aj pod pseudonymom Johnny Rotten, si zahral v reklame na maslo, ktorá mala tento týždeň v Británii svoju televíznu premiéru.

Na pódiu možno pôsobí ako najväčší rebel, keď spieva o neľudskej britskej kráľovnej a jej fašistickom režime, no zjavne nemá problém hrať v reklame na maslo poslušného miláčika celého národa. Ostatne, firma Country Life si ho ako tvár svojej kampane vybrala práve preto, lebo ho považujú za "britskú ikonu".


John Lydon - reklama na maslo Country Life

Ťažko povedať, či je horšie, keď sa starý pankáč stane tvárou reklamy na maslo, alebo keď skladateľská a spevácka legenda zloží a naspieva pieseň k textu o online katastri, ktorý navyše napísal neprofesionálny textár. No Lydon si účinkovaním v reklame aspoň nepohneval britských daňových poplatníkov...

Foto: Sexpistolsofficial.com, Magdaléna Vinterová (Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Sex Pistols