Koncom novembra sa populárne slovenské kapely Gladiator, Komajota a práve debutujúca rocková partička Alone, vydajú na spoločnú šnúru koncertov. Stanislav Čorej nám v exkluzívnom rozhovore prezradil, že spolupráca, ktorú má na svedomí Maroš Hladký, je pre neho a jeho spoluhráčov z Komajoty "poctou".

Hudobné skupiny Gladiator, Komajota a Alone sa koncom novembra vydajú na spoločné slovenské turné. Počas dvoch týždňov absolvujú sedem koncertov v mestách Bardejov, Bratislava, Spišská Nová Ves, Michalovce, Sabinov, Nové Zámky a v obci Moravany nad Váhom.

Kapela Gladiator bude na turné propagovať svoj najnovší live album a DVD s jednoduchým názvom 'Live'. Film v réžii Martina Štelbaského zachytáva atmosféru koncertov, na ktorých sa kapela predstavila počas letnej festivalovej sezóny. Prvé DVD populárnej nitrianskej kapely ponúka aj videoklipy, prierez históriou kapely, interview a pohľad do zákulisia kapely.

So skupinou Gladiator je spriaznená mladá nitrianska kapela Alone, ktorá práve tento týždeň vydala svoj debutový album 'Kúpim si tmu...'. Kapela Alone funguje v dnešnej zostave od roku 2001, kedy sa po päťročnom pôsobení v Gladiatore k mladej kapele pridal gitarista Rasťo Toman. Spojenie týchto dvoch kapiel teda dáva zmysel, ako sa však v partii nitrianskych kapiel ocitla prešovská Komajota?

"Spolupráca vznikla na podnet hrajúceho manažéra Maroša Hladkého, ktorý nás oslovil s myšlienkou spoločného turné." - povedal v rozhovore pre Hudba.sk bubeník Stano Čorej. "Myslím, že sme si ako ľudia blízki, samozrejme hudobne sme Gladiator vnímali od malička, pre nás je táto kapela veľký presah do minulosti, až do detstva, takže je to aj pocta."

Komajota na koncertoch turné predstaví svoj druhý štúdiový album 'Bludisko'. A fanúšikovia sa skutočne pri živom hraní nových skladieb prešovského tria majú na čo tešiť. "Oproti Časopriestoru sme sa vydali cestou koncertnejšieho prejavu. Uvedomujeme si, že na pódiu máme potrebu sa baviť aj popri tom, že tam zo seba nechávame toľko, čo v nás je."

Termíny koncertov Gladiator + Komajota + Alone tour:

28.11.2008 - piatok - Bardejov
29.11.2008 - sobota - Bratislava
3.12.2008 - streda - Spišská Nová Ves
4.12.2008 - štvrtok - Michalovce
5.12.2008 - piatok - Sabinov
11.12.2008 - štvrtok - Nové Zámky
12.12.2008 - piatok - Moravany nad Váhom

Foto: Myspace.com/komajota, Gladiator.sk, Alone.sk

Aktualizované 10. 11. 2008: Ako nás informovalo vydavateľstvo SonyBMG, došlo k miernej zmene v termínoch turné. Tie aktuálne nájdete v tomto článku.

Súvisiaci interpreti: Alone, Gladiator, Komajota