Po prvom týždni predaja novinky Britney Spears debutoval jej album 'Circus' na prvom mieste rebríčka Billboard. Za spomínané obdobie si ho totiž za Atlantikom kúpilo 505 tisíc fanúšikov tejto kedysi tínedžerskej popovej hviezdičky neskôr viac smutne známej rôznymi škandálmi.

Čísla hovoria, že Britney je momentálne jediným interpretom v histórii rebríčka, ktorému sa podarilo počas prvých siedmych dní pokoriť polmiliónovú hranicu predajnosti s viac ako troma albumami. 'Circus' je jej štvrtým, ktorý zopakoval spomínaný rekord a celkovo piatym No. 1. Štatistika prekonania polmiliónového predaja v priebehu prvých siedmych dní od vydania titulu sa sleduje od roku 1991. Britney svojim „štvrtým polmiliónom“ predbehla štvoricu „trojnásobných polmilionárov“, ktorými sú 2Pac, 50 Cent, Garth Brooks a Jay-Z. Napriek tomu neprekonala svoj vlastný rekord. Jej album 'Oops! I Did It Again' z roku 2000 totiž zaznamenal po prvom týždni od uvedenia na pulty predaj úctyhodných 1,3 milióna kusov. Aj tak môže byť spokojná, pretože aktuálne čísla predstavujú dvojnásobok v porovnaní s jej minuloročným titulom ‘Black Out’.

Okrem Spojených štátov sa novinke skvelo darí aj v Brazílii, Japonsku, Kanade či Švajčiarsku. Domáci promotéri majú o Britney obrovský záujem. Preto do jej diára pribudlo ďalších dvanásť vystúpení v rámci nastávajúceho jarného turné.

To isté platí aj o jej londýnskych vystúpeniach v júni budúceho roku. Pre veľký záujem bolo k plánovaným dvom vystúpeniam pridaných ďalších šesť.

Spomínané turné sa začína 3. marca 2009 v americkom New Orleans. Nesie názov ‘The Circus Starring Britney Spears’ a určite bude skvelou oslavou faktu, že k dnešnému dňu predala táto speváčka zo všetkých šiestich albumov viac ako 62 miliónov kópií.

Zdroj: NME.com, Reuters, Undercover.com.au, Billboard.com
Foto: Britney.com

Súvisiaci interpreti: 2Pac, 50 Cent, Britney Spears, Garth Brooks, Jay-Z