Jedno z najprestížnejších britských drum&bassových vydavateľstiev, ktorého spoluzakladateľom je Tony Colman aka London Elektricity, si na svoju najnovšiu kompiláciu vybralo aj skladbu slovenského producenta Matúša Lenického. Matúš sa do "lekárskeho prostredia" Hospital Records hodí nielen vďaka svojmu umeleckému menu B-complex...

Už od roku 1996 si Hospital na britskej elektronickej scéne buduje meno ako značka, ktorá prináša jemnejší, muzikálnejší a soulovejší pohľad na drum&bass.

Okrem toho, že samotný otec vydavateľstva je vďaka svojmu projektu London Elektricity vo svete "zlomených beatov" jedným z najrešpektovanejších umelcov, darí sa mu túto misiu napĺňať aj vďaka vyhľadávaniu nových talentov.

Počas posledných 12 rokov medzi nich patrili známi producenti ako High Contrast, Cyantific, či bratia Greshamovci - Nu:Tone a Logistics. Vďaka svojmu najnovšiemu počinu s názvom 'Beautiful Lies' sa začiatkom roka 2009 do tejto prominentnej spoločnosti dostáva aj talentovaný slovenský producent B-complex. Ako sa to celé prihodilo?

"Mal som také obdobie, kedy som sa potreboval nejako vyburcovať, tak som to natlačil do tej pesničky a nejak sa to tam odzrkadlilo. No a potom to už v podstate fungovalo samé, bolo to hrané na Bassdrive, čo je internetové drum&bassové rádio. Poslal som to na pár labelov a Tony Colman z Hospitalu to zaradil na svoj podcast. Potom sa vďaka veľkému ohlasu ľudí rozhodli, že to zoberú a malo by to vyjsť teraz na dvoj-CD kompilácii. Možno sa podarí aj vinyl," povedal Matúš minulý týždeň pri premiére skladby vo vysielaní Rádia_FM.

"V podstate dosť jednoduchá drum&bassová vec, ale trochu som sa pohral so samplovaním, s používaním jednotlivých prvkov vokálu, a je to taký trochu nový koncept, tak možno aj preto ten úspech," prezradil B-complex o jednej zo svojich "jednoduchších" skladieb. 'Beautiful Lies' sa objaví na dvoj-CD kompilácii zostavenej šéfom Hospitalu s názvom 'Sick Music'. Svetlo sveta by mala uzrieť na jar tohto roka.

Či sa skladba objaví aj na vinylovej platni, čo by bol pre Matúša životný úspech, ešte nie je isté, no táto možnosť je stále otvorená. Na kompilácii sa okrem B-complexa objavia aj známe tváre z Hospitalu a ďalší vychytení producenti, takže sa rozhodne bude na čo tešiť.

'Beautiful Lies' si môžete si vypočuť v demopodcaste vydavateľstva Hospital číslo 74 alebo na Matúšovej Myspace stránke.

Súvisiaci interpreti: B-complex