Cigánski Diabli ani tento rok neostávajú nič dlžní svojej povesti a opäť pripravili pre milovníkov hudby veľkú lahôdku. Po koncertoch s filharmóniou zo Zlína sa tentokrát muzikanti zoskupení okolo Ernesta Šarköziho rozhodli pre čisto rómsky projekt s exkluzívnymi zahraničnými hosťami pod názvom Cigánska noc.

Cigánski Diabli sľubujú veľkolepú oslavu rómskej kultúry, akú Slovensko ešte nezažilo. 8. apríla, teda presne na Medzinárodný deň Rómov, vypukne v športovej hale na Pasienkoch koncert plný vášne, temperamentu a nespútanej hudby. Orchester Cigánski Diabli sa na jednom pódiu spojí s veľkým cigánskym orchestrom.

"Snažili sme sa vybrať tých najlepších hudobníkov zo starých muzikantských dynastií na západnom Slovensku. Spolu s Cigánskymi Diablami bude na pódiu dohromady 38 muzikantov," hovorí o plánovanom megakoncerte "cimbalový mág" a šéf Cigánskych Diablov Ernest Šarközi. Divácku atraktivitu projektu zvyšuje fakt, že k unikátnemu spojeniu takého množstva rómskych hudobníkov dôjde len pri tejto príležitosti. Veď len cimbalistov bude na pódiu naraz až päť!

Svoj repertoár Cigánski Diabli prispôsobia energii, ktorú tridsiatka prizvaných cigánskych muzikatov prinesie na pódium. Isté však je, že bude skutočne temperamentný a plný ohnivých melódií.

Exkluzivitu predstaveniu dodajú skutočne vyberaní hostia:

Harri Stojka - uznávaný rakúsky gitarový mág dlho pôsobiaci v USA, patrí medzi najuznávanejších gitaristov gypsy jazzu.

Antonín Gondolan – medzinárodne unávaný český jazzman, spevák a hudobník, ktorý študoval u Gustáva Broma.

Buffó Rigó Sándor - maďarský huslista, primáš 100-členného cigánskeho orchestra z Budapešti s ktorým precestoval celý svet.

Špeciálny hosť: Vanesska

Informácie pre Hudba.sk poskytol Maroš Havran z agentúry Home Production. Ďalšie informácie nájdete na stránkach www.megakoncert.sk a www.ciganskanoc.sk.

Foto: Ciganskidiabli.sk