Kapela HT v zložení Sveťo (spev), Cybo (basová gitara), Braňo (gitara) a Marcel (bicie) na nadchádzajúcom krste predstaví niekoľko nových pesničiek, ktoré majú ambíciu stať sa nielen koncertnými, ale aj rozhlasovými hitmi. Vychádzajúci nosič, na ktorom sa nachádzajú sa volá 'Biele noci vs. Vlčie roky'. Úlohy krstného otca sa ujme zásadný český výtvarník David Černý, preslávený inštaláciami ružových tankov v uliciach Prahy, ale aj kontroverznou Entropou vystavenou v Bruseli. Tá pobúrila viaceré európske štáty.

"David Černý je niečo ako Johnny Rotten výtvarného umenia. Nedokážem opísať radosť, akú prežívam pri myšlienke, že táto osobnosť uvedie do života naše nové dielo," nechal sa počuť líder kapely HT Sveťo Vladař.

Účasť na krste takisto prisľúbili aj členovia česko-moravskej kapely Čechomor. Ich prítomnosť nebude takisto náhodná. Líder Čechomoru Karel Holas totiž celé mesiace spolupracoval s kapelou HT na prípravách nového albumu. Holas aka supervízor mal na starosti celkový zvuk nahrávky, mixáž, mastering a celú postprodukciu. Navyše: rešpektovaný hudobník aktívne priložil aj ruku k dielu, vďaka čomu vznikol krásny duet Holasa a kapely HT s názvom 'Umelec'. V pesničke 'Všetko, čo mám' zasa znie Holasovo bravúrne husľové sólo.

"S chalanmi sa nahrávalo veľmi dobre, bolo to pozitívne stretnutie. Ako po prvý krát v Martine, tak aj teraz v Prahe. Veľmi milo ma prekvapilo, že punková kapela sa nebála nechať folkloristu na svojom albume nielen zahrať, ale aj zaspievať," povedal s úsmevom Karel Holas. Holas patrí v Čechách k veľkým autoritám v rámci hudby. Absolvent brnenského hudobného konzervatória hral v skupinách ETC, ZOO, Tři sestry či Dobrohošť. Hudobne a producentsky sa podieľal na albumoch A. Stivella, M. Kubišovej, J. Dědečka, V. Mišíka, O. Petra, P. Nováka, Tichej dohody, ZOO či Jaromíra Nohavicu. Známym a rešpektovaným sa stal aj vďaka filmu Rok ďábla, ku ktorému zložil hudbu.

Nové CD bude zaujímavé nielen hudobne, ale aj vizuálom. Kapela HT sa dostala do celkom novej vizuálnej podoby najmä vďaka stylingu Aleny Schultzovej, fotografiám Dušana Kittlera, ale aj celkovému grafickému konceptu, o ktorý sa postaral Mary0 známy z goth-rockovej kapely The Last Days Of Jesus.
Album 'Biele noci vs. Vlčie roky' obsahuje 2 CD disky. Na jednom sú nové skladby HT-čka, druhé CD prináša nikdy nevydané demonahrávky z deväťdesiatych rokov. Nový album vychádza v spolupráci agentúr Duna, Winston & Churchill a Publique.

Zdroj: Publique

Súvisiaci interpreti: Čechomor, HT