14. októbra sa na Slovensku prvýkrát predstavia legendy južanského rocku, texaskí rockeri ZZ Top. V bratislavskej Sibamac Aréne odohrajú jediný tunajší koncert európskeho turné. Svetoznámi bradáči predvedú tie najlepšie kúsky zo svojho obrovského repertoáru. Ak by si ich chcel niekto na pamiatku nakrútiť aspoň na mobil, mal by sa mať na pozore.

Je celkom pochopiteľné, že speváci a kapely si neželajú, aby sa ich konerty nakrúcali bez ich vedomia. Existujú síce aj takí, ktorým je to srdečnej jedno, ale to sú len výnimky, ktoré potvrdzujú pravidlo.

Preto aj na koncerte ZZ Top v Bratislave budú zakázané akékoľvek videokamery, či už profesionálne alebo amatérske. Menežment kapely si dal podmienku, že návštevníci sa pri vstupe do haly budú musieť rozlúčiť s akýmikoľvek nahrávacími aparátmi - obrazovými i zvukovými. Ak niekoho prichytia pri nakrúcaní počas koncertu, má smolu, poletí von aj s prístrojom...ale bez záznamu. Týka sa to aj lepších fotoaparátov. Do haly si tak fanúšikovia môžu priniesť len malé fotoaparáty alebo mobily.

Menežment ZZ Top však nie je včerajší, ani spadnutý na hlavu. Všetci dobre vedia, že dnes sa už dá nakrúcať video na čokoľvek, čo má displej a trochu miesta pre objektív. Stačí sa pozrieť na akýkoľvek koncert - ľudia prestali mávať rukami (prípadne svietiť zapaľovačmi), ale stískajú v rukách mobilné telefóny. Nie je nič mimoriadne, keď zo zadných radov človek vidí najprv more svietiacich displejov a až potom pódium s kapelou. ZZ Top preto používanie mobilov a malých fotoaparátov tolerujú. Ale len v režime statických obrázkov. Ak niekoho prichytia s mobilom alebo foťákom v režime video, hrozí mu nedobrovoľný odchod z koncertu. Nie je celkom jasné, ako to chcú kontrolovať, ale očividne sa im to celkom darí. Veď na serveri Youtube nájdete len relatívne málo amatérskych záznamov z ich koncertov (relatívne málo znamená pár stovák, čo je v prípade takejto kapely naozaj takmer nič).

Aby toho nebolo málo, v podmienkach pre usporiadateľov koncertu (nielen toho slovenského) je výslovný napísané, že bezpečnostné kamery v hale nesmú byť namierené na pódium. Nesmú zaznamenávať žiadne video, ani statické zábery z vystúpenia.

Napriek (alebo vďaka nim?) bude koncert ZZ Top jedinečný zážitok. Žiadny fanúšik poctivej rockovej muziky by si ho nemal nechať ujsť. ZZ Top vystúpia 14. októbra v bratislavskej Sibamac Aréne. Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal.

Zdroj: Vivien

Súvisiaci interpreti: ZZ Top